Cum îți alegi salteaua

Cineva, fiind vorba despre saltele si de care dintre ele ar putea fi mai bune, avand in vedere ca exista o multime de modele si de tipuri dintre care poti alege – unele despre care nici macar nu stii exact ce inseamna –  se revolta usor, atragand atentia ca bunicii nostri dormeau pe niste scanduri acoperite cu paturi sau pe saltele umplute cu paie si ca au fost perfect sanatosi, murind de batranete. Sau ca paturile rigide, de campanie, drepte si ferme au fost intotdeauna recomandate pentru o odihna profunda. Si, in mare parte, avea dreptate, pentru ca asa au stat lucrurile de multe ori.

Pe de alta parte, daca dorim sa avem o viata sanatoasa nu inseamna ca trebuie sa refuzam si sa ignoram avantajele de care ne putem bucura in prezent; daca mergem pe ideea asta putem sa hotaram ca cel mai bine am trai in munti, vanand cu ajutorul uneltelor din piatra pe care ni le confectionam singuri.

La fel de adevarat este si faptul ca stilul de viata al omului modern s-a schimbat profund: bunicii nostri nu lucrau la birou, intepeniti ore in sir intr-un scaun. Oamenii activi fizic au nevoie de o saltea simpla si tare pentru odihna musculara. Cei mai putin activi, mai ales daca au deja probleme care le dau dureri, sau care isi petrec timpul avand o postura inadecvata, pot beneficia din plin de o saltea moderna, fie ca este una medicala, ortopedica sau cu memorie.

Sedentarismul este unul dintre principalii factori de risc ai secolului XXI si problemele pe care le poate crea sunt reale si se pot agrava. De aceea, fie ca este vorba de saltele cu arcuri sau cu spuma, trebuie alese cu grija, eventual la recomandarea medicului.

Un comentariu la „Cum îți alegi salteaua”

Lasă un răspuns