4 trenduri in web design in 2022. Cum sa ai un site cu impact puternic?

In fiecare an apar noi trenduri in materie de web design. Toate acestea sunt menite sa actualizeze site-ul, sa-l adapteze si sa ii ofere o estetica excelenta, proaspata. Iata unele din cele mai interesante trenduri din domeniul web design, in anul 2022.

 

Ce este design-ul web si de ce este necesar?

 

Designul web este o structura de page layout care capata cea mai importanta originalitate si unicitate in comparatie cu alte site-uri. Cu ajutorul web design-ului poti face ca un site sa fie atractiv din punct de vedere estetic, dar si functional.

Cele mai importante componente ale web design-ului includ:

  • mentinerea sau cresterea prestigiului unei afaceri;
  • permite utilizatorilor sa acceseze informatiile de care au nevoie;
  • promoveaza eficient site-ul in motoarele de cautare;
  • retine si atrage noi utilizatori.

Pentru atingerea acestor obiective se folosesc diverse instrumente si metode de realizare site web. Toate acestea pot actiona atat individual, cat si in combinatie unele cu altele.

Trenduri in web design 2022

1. Interfata neagra pentru estetica paginii

Acest trend a inceput in 2019. La inceput, temele dark erau folosite doar pentru anumite aplicatii, dar azi, dezvoltatorii le includ des in crearea site-urilor. Principalale branduri care folosesc in mod activ teme dark sunt Apple, Facebook si YouTube.

Popularitatea acestui design are cateva aspecte pozitive:

  • permite evidentierea culorilor de accent datorita contrastului;
  • permite perceperea completa a continutului la un nivel scazut de iluminare;
  • asigura un consum economic de energie si prelungeste durata de viata a ecranelor (mai ales OLED);
  • se remarca usor.

2. Utilizarea de fonturi unice pentru evidentierea titlurilor sau informatiilor importante

Fonturile au fost folosite dintotdeauna pentru a evidentia anumite informatii, dar si pentru a crea o estetica generala frumoasa. Creatorii de site-uri vor putea folosi aceste fonturi unice pentru ca site-ul sa aiba anumite avantaje:

  • un aspect unic
  • posibilitatea de a evidentia informatii importante
  • conturarea unui design placut din punct de vedere estetic
  • atragerea atentiei utilizatorului asupra continutului.

Optiunile cu serif si bucle sunt fonturi foarte populare folosite in crearea site-urilor. Acestea adauga un stil nostalgic si fac ca designul sa para cat mai autentic.

3. Folosirea animatiilor 3D

In loc sa se adauge o descriere mare a unui produs in format text, se poate adauga cu succes animatia 3D. Astfel, utilizatorul va putea analiza mai usor produsul sau serviciul oferit.

Daca pana de curand aceasta metoda era mai degraba educationala, acum ea este folosita tot mai mult in promovarea web. Utilizatorul se va bucura de o imagine frumoasa, dinamica si de o experienta mai interactiva.

4. Optiuni minimaliste in crearea site-urilor

Pentru ca utilizatorii petrec mult timp pe internet, este important ca ei sa primeasca rapid si usor informatiile. Multe elemente decorative devin factori de distragere a atentiei, iar acest lucru poate fi enervant si in cele din urma traficul pe site va scadea. Pentru a evita acest lucru, designerii web incep sa se concentreze tot mai mult pe template-uri de pagini minimaliste. Acest lucru este important si pentru ca folosirea smartphone-urilor, a tabletelor si a smartwatch-urilor nu este posibila pentru afisarea intregii game de solutii de design.

Si managementul paginii trece spre minimalism. Din ce in ce mai multe pagini sunt prevazute doar cu butoane putine si simple ori cu o aplicatie tip landing page, unde doar trebuie sa derulezi in jos pentru a vizualiza informatiile.

 

 

Lasă un răspuns