Alege carne de vită ideală pentru preparatele spectaculoase!

Când gustați un preparat din carne de vită, calitatea cărnii de vită este ceea ce face diferența. Îmbunătățește aroma preparatelor și gustul general. Pe tot globul, carnea de vită este una dintre cele mai populare cărnuri și este, de asemenea, folosită în multe feluri de mâncare. Carnea conține cantități mari de potasiu și proteine, pe lângă faptul că este o sursă importantă de acid linoleic.

De ce să alegi carnea de vită?

  • Calitate

Calitatea cărnii de vită este adesea legată de condițiile de hrană, dietă și pășune. Cea mai bună carne de vită provine de la bovine care au acces la apă curată, furaje bogate în proteine și sunt crescute în aer liber, pe câmpuri înierbate. Calitatea cărnii de vită este unul dintre ingredientele care are un impact direct asupra gustului și aromei preparatului. Suculența cărnii depinde de felul în care este gătită.

  • Tipuri

Există multe bucăți de carne de vită, dar unele dintre ele sunt mai potrivite pentru prăjire, iar altele pentru grătar sau gătire lentă, la foc mic. Dintre cele mai cunoscute tipuri, se regăsesc antricotul, vrăbioara, rasolul.

  • Beneficii

Consumul de carne este stabilit în viața de zi cu zi dintre mulți oameni, puțin cunoscute sunt proprietățile sale și atributele nutriționale pe care carnea de vită le aduce corpului uman. Carnea de vită conține elemente care ajută organismul uman să furnizeze energie, dar și joacă un rol important în creșterea musculară. Acest produs este bogat și abundent în vitamina B6, care poate îmbunătăți sistemul imunitar, accelera metabolismul și sintetiza proteine pentru a menține o stare fizică bună.

Acesta conține carnitină, utilizată de organism pentru a susține metabolismul corect al grăsimilor și pentru a produce aminoacizi benefici atunci când se joacă sport. Carnea de vită conține zinc și magneziu. Zincul este un fel de antioxidant care ajută la accelerarea sintezei proteinelor și a creșterii musculare. Magneziul poate susține sinteza proteinelor, poate îmbunătăți forța musculară și poate îmbunătăți metabolismul insulinei.

Vitamina B12 este, de asemenea, prezentă în carnea de vită. Acesta joacă un rol important în producerea de celule roșii din sânge. Deși, după cum ați văzut, carnea aduce un număr mare de beneficii organismului, consumul său excesiv poate fi, de asemenea, dăunător și poate afecta buna funcționare a corpului uman. Consumul acestui aliment ar trebui să fie moderat și distribuit între zilele săptămânii. Cel mult, consumul de carne este recomandat intre 2 si 3 zile pe saptamana, insotit de exercitii fizice si obiceiuri alimentare bune.

Sfaturi pentru preparare

  • Înainte de gătire, carnea trebuie să fie scoasă din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte.
  • Pentru fripturi, carnea trebuie tapotată cu un șervețel, pentru a se elimina excesul de apă, iar grătarul trebuie să fie bine încins.
  • Pentru preparate la cuptor, se recomandă o temperatură de coacere de 200 de grade Celsius și o preîncălzire a cuptorului la 240 grade Celsius. Pentru gătire rapidă, o oră este suficientă, însă se poate prelungi cu până la 30 minute, mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe și de potențialul cuptorului.
  • Nu se înțeapă carnea cu furculița deoarece își va pierde suculența ce oferă frăgezime cărnii. Carnea se întoarce cu instrumente de prindere și nu cu furculița, tot din aceleași motive.
  • După ce preparatul din carnea de vită este gata, acesta trebuie lăsat între 10 și 20 minute pentru a se odihni, astfel carnea se va menține suculentă.

Produsele pe care vi le recomandăm din carne de vită

  • Antricot

Antricotul este o carne ce are o frăgezime moderată. Acesta provine din mușchii dorsali, de lângă coaste și trebuie preparat, în general, la foc mic. Se poate condimenta sau marina și poate fi găsit atât cu os, cât și fără. Cel fără os se poate prepara excelent pe grătar.

Antricotul este o carne ce are o frăgezime moderată

  • Vrăbioară

Vrăbioara este carnea situată pe spatele vitei, în apropiera pulpei. Are o frăgezime moderată și se recomandă, ca și antricotul, să se gătească la foc mic. Și aceasta merge de minune să fie gătită pe grătar.

Vrăbioara este carnea situată pe spatele vitei

  • Fricandoul

Fricandoul este o carne slabă de vită, ce se situează în partea interioară a pulpei. Nu este o carne foarte fragedă, deoarece mușchii din zonă sunt folosiți pentru mișcare. Acesta se poate găti împreună cu rasoul, însă au textură și gust diferit. Se recomandă gatirea lentă, felierea subțire. Acest tip de carne de vită merge foarte bine să fie consumat ca friptură.

Fricandoul este o carne slabă de vită

Date de contact Premium Angus

Lasă un răspuns