Sfaturi despre centrale termice

Trebuie să alegeți centrala în funcție de nevoile pe care le aveți. Vă este necesar doar un sistem de încălzire sau și încălzirea apei menajere? În funcție de aceste cerințe, este important să alegeți cazanul, evaluând care sunt caracteristicile sistemului care se potrivește cel mai bine nevoilor avute.

Monitorizați presiunea și temperatura

Potrivit experților, presiunea apei utilizate de centrală trebuie să fie de aproximativ 1.2 bari, cu o marjă de +/- 25%. Pentru a măsura, trebuie să priviți din când în când manometrul care include de obicei acest tip de aparat, deoarece presiunea variază în funcție de ora din zi sau de frecvența utilizării apei. O valoare nu mai mică de 1 sau mai mare de 2-2,5 indică prezența unei defecțiuni.

În ceea ce privește temperatura, intervalul optim de temperatură va depinde de tipul de centrală pe care l-ați instalat. Dacă cazanul este condensat, temperatura corespunzătoare este de obicei de 55-60ºC.

Valori optime pentru a seta temperaturile circuitului de încălzire pentruꓽ

Centrala în condensare – < 55 de grade. O temperatură mai mare poate genera o scădere a eficienței, iar centrala s-ar putea să nu condenseze.

Centrala convențională (fără condensare) – temperatura pentru circuitul de încălzire la centrala conventionala (fără condensare) 65 grade.

Valoarea optimă pentru setarea temperaturii apei de la robinet este de maximum 50 grade.

Sfaturi despre centrale termice

[maxbutton id=”1″ url=”https://comparatot.ro/centrale-termice/” text=”Ia-ți centrală!” ]

Nu neglija revizia și verificarea centralei

Este mai bine să iei legătura cu firmele specializate în efectuarea verificărilor centralelor înainte de venirea iernii, deoarece în sezonul rece este posibil să obții mai greu o programare. Revizia va diminua și detecta eventualele defecțiuni care ar conduce urmări nefaste. Verificarea centralei implică monitorizarea parametrilor acesteia, pentru asigurarea unei bune funcționări a centralei.

Montează un termostat

Acesta are rolul de a ”transmite” centralei, temperatura la care ambientul să ajungă, în funcție de gradele setate. Pentru a diminua consumul, este bine ca termostatul să fie menținut iarna pe o temperatură nu mai mare de 24-25 grade. Orice grad în plus contribuie la o majorare a costurilor facturilor.

În alegerea cazanului, dacă doriți să optați numai pentru încălzirea locuinței sau versiunea mixtă pentru producția de căldură în toate camerele și pentru generarea de apă caldă menajeră, trebuie să alegeți instalația în funcție de dimensiunea casei, ocupanții casei (de exemplu, 4 persoane au nevoie de mai multă apă caldă decât 2 persoane) și caracteristicile particulare ale casei, constând în performanța izolației termice. De asemenea, este deosebit de important să se evalueze suprafața exactă care are nevoie de căldură, astfel cu cât locuința este mai mare, cu atât mai mare trebuie să fie puterea centralei termice.

Lasă un răspuns