10 sfaturi despre cum să studiezi rapid și eficient pentru examene

10 sfaturi despre cum să studiezi rapid și eficient pentru examene

Este o perioadă cu adevărat grea pentru studenți, pe măsură ce sosesc examenele. Studenții de astăzi se confruntă cu o serie de aspecte și sunt, de asemenea, foarte ușor de distras de la învățat. Le este greu să se concentreze asupra studiilor și să sufere în timpul examenelor. Studiul puțin este obligatoriu pentru copiii din școală, pentru a trece de la un an la altul.

Principalul aspect al studierii nu este studierea pentru o perioadă mai lungă de timp, ci studierea într-un mod mai inteligent. În acest mod, să analizăm câteva sfaturi de studiu cu privire la aceste tehnici eficiente de citire rapidă și să ne pregătim pentru examenele finale.

Cel mai bun mod de a studia rapid și eficient pentru a vă pregăti pentru examenele finale:

Următoarele aspecte menționate sunt câteva sfaturi pentru a studia mai repede și pentru a studia abilitățile despre cum să studiezi rapid și eficient pentru examene:

1. Abordați o varietate de sfaturi despre examen pentru studierea subiectului:
Când se alege orice subiect sau subiect, nu vă limitați întotdeauna doar cu manualele sau notele.

Odată cu progresul în tehnologie, există diverse surse pentru a vizualiza aceleași date.

Cercetările au demonstrat, de asemenea, că diferite părți ale creierului sunt stimulate de medii variate (Willis, 2008).

Când sunt activate numeroase zone ale creierului, informațiile sunt bine înțelese și păstrate în creier.

Pentru a acoperi un anumit subiect, elevii pot citi manualul și notele clasei, pot cerceta diverse resurse online, pot crea o hartă mentală și pot practica probleme din surse variate.

2. Dezvoltarea sistemului de productivitate:
Pentru a construi noi abilități și a dezvolta obiceiuri bune de studiu pentru studiu, este necesar sistemul de bază de bază.

Pentru același sistem de adoptare a productivității este obligatoriu. Elevul trebuie să-și dezvolte obiceiuri acolo unde este eficient și consecvent cu luarea notelor.

De asemenea, studentul are nevoie de un birou curat și ordonat pentru studiu și un sistem în care să-și poată salva toate materialele pentru a fi menționate.

Acest pas este obligatoriu pentru a face studentul eficient și eficient.

3. Studierea subiectelor diferite pe zi:
Se spune că este eficient să studiezi mai mulți subiecți pe zi, mai degrabă decât să te concentrezi doar pe unul sau doi.

Un exemplu poate fi faptul că, dacă aveți materii precum fizică, matematică, chimie, biologie și istorie, atunci fiecare disciplină trebuie studiată puțin în fiecare zi.

Aceasta este o modalitate de a învăța mai repede decât de a te concentra pe un subiect pe zi. Elevul are mai multe șanse să se confunde dacă studiază aceeași materie pentru o perioadă mai lungă de timp.

Prin urmare, este un obicei bun să aloci timp pentru fiecare subiect pe zi și să studiezi în consecință. În acest fel, creierul va avea, de asemenea, mai mult timp pentru a îmbina informațiile.

4. Exersează viteza de citire:
Ca student, trebuie să citiți mai multe resurse offline, precum și online.

Ținând cont de aspectul timpului, al doilea sfat pentru a studia rapid și eficient pentru examene este citirea rapidă.

Citirea rapidă ajută la îmbunătățirea înțelegerii, împreună cu citirea rapidă și eficientă.

Pentru a citi mai repede, alegeți materialul potrivit, secțiunea pe care urmează să o citiți și păstrați-vă ochii în mișcare rapidă și stabilă. În acest fel, viteza dvs. de citire este dublată.

5. Revizuirea periodică a subiectelor:
Pentru a muta datele din memoria pe termen scurt în memoria pe termen lung, este important să revizuiți subiectul studiat în mod periodic.

Astfel, la examene se pot obține note mai bune. Prima revizuire trebuie făcută după prima zi de învățare, în același mod, a doua revizuire după trei zile de învățare, a 3-a după 7 zile și a 4-a revizuire după 21 de zile a 3-a revizuire, a 5-a revizuire 30 de zile după a 4-a revizuire, si asa mai departe. În acest fel, informațiile sunt clare și păstrate în minte.

6. Lucrul pe hârtie:
Gândirea și lucrul pe hârtie sunt destul de eficiente și eficiente. În acest fel, multe lucruri ies din minte și deschid calea către gândirea creativă.

Puteți utiliza metode și noțiuni speciale de studiu pentru a evidenția aspecte importante. De asemenea, puteți memora materia condensată și puteți învăța dezvoltând hărți mentale.

În loc să vă credeți computerul sau mintea, puteți folosi hârtia și puteți lucra la ea pentru rezultate mai bune și eficiente.

7. Așezat în fața clasei:
Nu uitați să optați pentru scaunul din față când stați în clasă. Studiile au arătat că (Rennels & Chaudhari, 1988) studenții care ocupă banca din față obțin mai multe note.

Scorurile medii ale studenților în funcție de aranjamentul lor de scaune este că rândurile din față au scor 80%, rândul din mijloc 71,6% și rândurile din spate au scor 68,1%.

Celelalte avantaje ale șederii în primul rând sunt că tabloul este clar și, de asemenea, vocea profesorului este potrivită. De asemenea, ajută la creșterea concentrației atunci când se ia în considerare rândul din față.

8. Folosirea tehnicilor multisenzoriale:
Studentul trebuie să se asigure de stilul de învățare preferat și să-și facă studiile pentru examene eficiente.

Elevul trebuie să identifice dacă sunt elevi auditivi, un elev vizual sau un cursant tactil.

Pe măsură ce elevul își folosește stilul preferat, creierul ar absorbi informațiile cu promptitudine și într-un mod eficient. Stilul de învățare poate fi sincronizat cu altul pentru a face învățarea mai eficientă.

Un exemplu este că sfaturile și metodele de învățare vizuală și tactilă sunt combinate prin notarea lucrurilor. În același mod, atunci când citești cu voce tare înseamnă combinarea stilurilor de învățare vizuale și auditive.

9. Nu efectuați mai multe sarcini:
Multitasking face o persoană mai stupidă, mai puțin creativă și, de asemenea, deviată. Există, de asemenea, studii care au menționat că studenții care sunt buni la multitasking sunt perfecți, dar sunt medii în scorurile lor.

Pentru a fi eficient, elevul ar trebui să se concentreze doar pe un singur aspect la un moment dat. Prin urmare, studentul nu trebuie să încerce multitasking, cum ar fi studierea, vizionarea la televizor, navigarea pe net etc.

10. Câteva sfaturi pentru a spori concentrarea:
Pentru a se concentra asupra studiilor, elevii ar trebui să evite și să scape de orice distragere a atenției.

Pot transforma telefonul în modul avion și îl pot ține departe; pot să se deconecteze de la toate aplicațiile de mesagerie, să oprească internetul de pe mobil, să elimine dezordinea din zona de studiu, să oprească televizorul și să se concentreze doar pe studii timp de câteva ore.

Concluzie:

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a învăța rapid și eficient. Studenții trebuie să-și amintească să cerceteze online și să parcurgă numărul de tutoriale online și sesiuni video pentru a înregistra informațiile în creierul lor.

Pe măsură ce se apropie examenele, prelegerile online sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a învăța rapid. Planificarea agendei corecte este, de asemenea, o modalitate de a urma un anumit format de studiu.

Finalizarea sesiunilor conform programului și revizuirea acestora este o altă modalitate de studiu rapid și eficient. O bună hrană nutritivă și sănătoasă este, de asemenea, importantă pentru obiceiurile adecvate de învățare pentru elevi.

Studenții care urmează să facă față examenelor și care nu au o idee despre învățarea rapidă și inteligentă pot trece prin aceste sfaturi și pot beneficia. Aceste indicii ar ajuta cu siguranță elevii să se descurce bine și să obțină cele mai bune note la examene.

4 comentarii la „10 sfaturi despre cum să studiezi rapid și eficient pentru examene”

Lasă un răspuns