Text argumentativ despre iubire

Scrie un text argumentativ (15-30 de rânduri) despre iubire plecând de la afirmația lui Alexandru Paleologul “Marea iubire nu poate fi decât reciprocă: iubirile unilaterale şi neîmpărtăşite, năzuinţe lipsite de realitate, simple iluzii, nu sunt decât nişte fenomene de infirmitate.”

Afirmația “Marea iubire nu poate fi decât reciprocă: iubirile unilaterale şi neîmpărtăşite, năzuinţe lipsite de realitate, simple iluzii, nu sunt decât nişte fenomene de infirmitate” lui Alexandru Paleologul ilustrează ideea principală a iubirii. In opinia mea, iubirea este ce ne face pe noi oamenii si ne diferențiază de ceilalți.

În primul rând, iubirea se manifestă,se creează și se consumă diferit. De cele mai multe ori, noi oameni confundăm iubirea cu atașamentul sau atașamentul cu iubirea creându-se astfel o oarecare confuzie între sentimentele noastre. Este adevărat că există iubire la prima vedere însă ea este fulgerătoare și trebuie menținută pe când o iubire adevărată poate fi constantă.În al doilea rând, marea iubire este ceva unic pentru noi și indiferent de timp sau loc ea va dăinui într-un mic colț adormită sau amorțită. Iubirea este un schimb în care “primești și oferi”, fiind cel mai frumos lucru pentru noi, dar care în doar o clipă se poate transforma în gelozie, cel mai sumbru sentiment omenesc.

În concluzie, a iubi pe cineva este omenesc, fiind ceva pur și nu poți ține cont de judecăți. Singurul lucru care contează este sporirea sau mențirea iubirii, fiind un sentiment plăcut, puternic pentru care suntem dispuși să facem orice pentru al simți mereu.

2 comentarii la „Text argumentativ despre iubire”

  1. Pingback: Text argumentativ despre iubire - ”iubirea este un tremur al fiintei umane” - La Vorbitor

Lasă un răspuns