Text argumentativ despre importanța sportului de întreținere

Scrie un text argumentativ despre importanța sportului de întreținere.

Se știe dintotdeauna că sportul înseamnă sănătate. Sunt de acord cu citatul latin “Minte sănătoasă în corp sănătos” și consider că sportul este cheia spre o viață cât mai lungă și lipsită de probleme de sănătate.

În primul rând, sportul de întreținere nu ne ajută doar în lupta cu kilogramele în plus, ci și în cea cu stresul cotidian și oboseala adunată de pe parcursul unei zile. Este dovedit faptul că puțin sport practicat regulat, minim 30 de minute pe zi, ne ajută să avem o viață mai fericită, productivă și lipsită de stres. Consider că lipsa timpului este doar o scuză, oricine își poate face timp pentru puțin sport care aduce atât de multe beneficii. Auzim atât de des expresia “un stil de viață sănătos” și ne place cum sună aceasta, dar nu facem nimic pentru a adopta un astfel de stil bazat pe sport și o alimentație sănătoasă.

În al doilea rând, sportul ajută la dezvoltarea masei musculare. Altfel spus, ne ajută să fim mai arătoși, frumoși și eleganți. Aspectul fizic spune multe despre o persoană și despre stilul de viață a acesteia, cred că ar trebui să punem mai mult accent pe modul în care arătăm. În România avem foarte multe persoane publice care încurajează practicarea unui sport și ne prezintă în mai multe rânduri beneficiile lui. Exemple pozitive și de urmat din media sunt: Mircea Badea, Carmen Bruma, Cabral, Andreea Pătrașcu și lista poate continua.
 În concluzie, sportul nu ne poate face decât foarte mult bine, de ce să nu-l practicăm și să ne bucurăm de beneficiile pe care acesta ni le oferă?

Lasă un răspuns