Pizza semipreparată mi-a salvat viața în studenție. Află aici cum am reușit să am o dietă echilibrată în ciuda faptului că mâncam în mare parte doar pizza!
Ca orice student care nu prea își bate capul cu gătitul, probabil nu e de mirare când spun că am mâncat multă pizza semipreparata la prânz, cină și… câteodată la mic dejun. Având în vedere că e gata în vreo 15-20 de minute, cu tot cu încălzitul cuptorului, probabil te întrebi: cum de nu m-am îngrășat? Iar răspunsul meu va fi: nu știu.
Cum am reușit să supraviețuiesc cu pizza congelată și de ce am trecut la varianta bio
Practic, o dietă echilibrată are loc (teoretic) de pizza mâncată zilnic, atât timp cât mănânc ceva light în restul zilei, cum ar fi salatele. Micul meu dejun tipic, acum, constă în câteva felii de ardei proaspăt umplute cu cremă de brânză cu verdețuri și un ou fiert, deci e slab caloric.
În studenție, nu aveam mic dejun, iar prima masă era deseori cina. Așa că, îți poți imagina că al meu corp a luat-o pe ulei, iar eu nu mă simțeam prea ok. Povestea pe scurt: am rezistat așa până când am terminat facultatea, chiar dacă nu era bine. Dieta mea era, în teorie, “echilibrată”, pentru că nu făceam excese, dar am avut noroc că nu mâncam doar pizza carnivora, ci mai optam și pentru varianta primavera din când în când.
Astăzi, o pizza congelată/semipreparată e un not-so-guilty pleasure pe care mi-o permit periodic, de vreo 2-3 ori pe lună maxim. Având în vedere că o mănânc mai rar, aleg variantele bio, de la BioCorner. Preferata mea, la momentul actual, este Diavola de la Biopolar.
Că tot veni vorba de pizza…
Deși sunt fană pizza congelată, pot spune că nu dau cu piciorul la varianta fresh. Din contră, ca aproape orice om de pe planeta asta, prefer pizza proaspătă, cu aluat de casă și ingrediente fresh (și, înainte să-mi spui că ingredientele congelate sunt la fel de bune ca cele necongelate, I know – doar că e vorba de preferință.)
Așadar, din când în când, prepar pizza acasă și o invit pe prietena mea la film, că-i înnebunită după margherita mea. Fac aluatul din faina de ovaz fara gluten (că are intoleranță) cumpărat de la BioCorner și brânzeturi tot de acolo, însă roșiile prefer să le iau din piață, că știu eu o doamnă cu care am un gheșeft și mi le dă pe aproape nimic. Pe deasupra, pun busuioc proaspăt crescut de mine (ca printr-o minune, că ultimele plante de busuioc se ofiliseră a doua zi după ce le-am cumpărat.)
Pizza și mai cum? Ce vreau sa zic, de fapt?
In any case, probabil aș putea să vorbesc despre pizza până la adânci bătrâneți. Ideea este că varianta congelată a fost o mană cerească în timpul facultății, însă astăzi am descoperit că există viață și după raionul de congelate.
So… yeah. Sunt mare fană pizza – dar să fie de la sau cu ingrediente BioCorner.
Contact:
- 0737 55 66 22
- [email protected]
Add comment