Aparat dentar – necesitate sau trend?

Tehnologia medicală stomatologică a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar aparatul dentar este unul dintre cele mai folosite metode în tratamentul ortodontic, în estetica dentară, dar şi la îmbunatățirea sănătății dentare.

Un aparat dentar este utilizat pentru corectarea anomaliilor prin mișcarea dinților și a oaselor în vederea obținerii unei funcționări corecte și al unui aspect dento-facial armonios. În primele zile de purtare a oricărui tip de aparat dentar puteți simți un uşor disconfort, dar care v-a disparea destul de repede. Acestea sunt realizate din fire metalice (făcute din diverse materiale) care îmbracă dinții, fiind strâns legate și acționând in sensul mişcării dinților în poziția dorită.

Aparatele ortodontice sunt aplicate de către medicul ortodont şi pot fi active asupra dinților sau a oaselor maxilare prin dezvoltarea unor forțe foarte atent dozate, dar pot fi şi pasive atunci când singurul rol al acestora este de a menține rezultatul obținut în urma tratamentului. Inițial, pentru aplicarea unui aparat dentar, medicul va efectua o evaluare şi va preleva mulaje pentru a realiza modele de studiu; sunt necesare şi radiografii pentru a verifica pozițiile dinților.

Toată lumea știe că nu este foarte uşor de purtat un aparat dentar şi trebuie acordată o mare atenție când vine vorba de mâncare; anumite alimente lipicioase sau tari trebuie evitate în acest sens (caramel, morcovi cruzi, covrigei tari, popcorn, mere, etc). Guma de mestecat este indicată de unii medici pentru ameliorarea durerii, însă contraindicată de alți specialişti (afecteaza aparatul dentar).

În străinătate auzim adesea de trenduri în materie de aparate dentare. Culori diferite, modele ciudate, toate atrăgând atenţia oamenilor care au nevoie de acest obiect ajutător. Cele mobile pentru copii cu vârsta de aproximativ 14 ani se pot face în toate culorile, cu sclipici, multicolore şi cu figurine diverse pe ele. Scopul este de a fi trendy şi de a fi purtate cât mai mult pentru a scăpa repede de ele.

Durata de purtare a unui aparat dentar

Durata obişnuită de purtare variază între 6 luni şi 2 ani jumătate în funcție de complexitatea şi tipul problemelor. La interval de 3-6 săptămâni aparatul trebuie ajustat; procedura poate cauza un oarecare disconfort, de asemenea, este normal ca și buzele, obrajii sau limba să sufere ușoare iritații. Accesoriul colorat este dat de elasticele multicolore care se pun în jurul fiecărui bracket, pe fiecare dinte. Pacientul îşi poate alege culoarea de la un control la altul. În general, cei mici vor tot felul de culori haioase.

Persoanele adulte preferă aparatele ceramice albe, cât mai discrete.

În ultimul timp, copii sunt mult mai predispuşi la problemele dentare şi de la vârste foarte fragede le este recomandat să poarte aparate care să le corecteze ortodonția. În cazul acestora, tratamentul este foarte complex şi se urmareşte o bună creştere şi dezvoltare a dinților permanenți aşa încât să fie cât mai aproape de poziția lor corectă.

În cazul adulților, un aparat dentar poate corecta doar poziția incorectă a dinților, cât şi muşcătura, iar daca este nevoie de o corectare a pozițiilor oaselor maxilare, aceasta se va face doar cu ajutorul intervențiilor chirurgicale.

Motive pentru a purta un aparat dentar

Un prim motiv ar putea fi reprezentat de o igienă cât mai corectă. Dinții înghesuiți sunt dificil de curățat şi pot duce la apariția cariilor, iar placa bacteriană care se depune în timp constituie un motiv major al degradării dinților sau chiar al pierderii acestora.

Un al doilea motiv poate fi reprezentat de încrederea în propria persoana. Mulți oameni sunt complexați în legătură cu aspectul dentar şi se tem să-şi expună zâmbetul. De multe ori, prima impresie este puternică, iar un zâmbet atractiv sporește gradul de încredere și îți dă o stare de bine. Astfel cu ajutorul unui aparat dentar puteți scăpa de acest complex.

Informații şi oferte despre un aparat dentar adecvat pe tripnheal.com

Dacă sunteți în căutarea unei oferte pentru aparat dentar, vi se oferă şansa de a descoperi diverse oportunități pe site-uri special destinate in acest sens, asa cum o face şi tripnheal.com.

Desigur sunt foarte multe oferte în care calitatea unui serviciu nu este foarte bine definită, dar pentru a evita situații neplacute, este recomndat să luați în considerare mai multe oferte indiferent de prețul pe care acestea îl au.

FaceBook Tripnheal.com – https://www.facebook.com/tripnheal/

CONTACT

Telefon – 0756660293

E-mail – [email protected]

Lasă un răspuns