Care este cel mai bun mod de a peria și de a folosi ața dentară pe dinții unui copil?

Copiii trebuie să folosească metode adecvate de periaj și ață dentară pentru a menține sănătatea dentară bună. Când vine vorba de periaj, începeți prin a oferi copilului dumneavoastră o periuță de dinți care să se potrivească confortabil în gură și să aibă peri moi. Spalarea pe dinți se face cu o cantitate de pastă de dinți cu fluor de mărimea unui bob de mazăre, în mișcări mici, circulare. Acordați o atenție deosebită molarilor posteriori, deoarece aceștia suferă frecvent carii.

Încurajați-vă copilul să se spele pe dinți timp de cel puțin două minute, asigurându-vă că ajunge la suprafețele de mestecat, din spate și din față. Folosiți pensule colorate sau setați cântecul preferat ca temporizator pentru a le face periajul plăcut. Când vine vorba de folosirea aței dentare, ar putea fi o provocare la început, dar devine mai simplă odată cu experiența. Pentru mai multe detalii vă puteți adresa unui cabinet stomatologie sector 5.

Predarea tehnicii potrivite este esențială, dar ar trebui să ai grijă și de periajul și folosirea aței dentare a copilului tău până când acesta va dobândi singur abilitățile esențiale de coordonare și motricitate. Copilul tău va avea o viață întreagă de zâmbete sănătoase dacă stabilești aceste comportamente în el la o vârstă fragedă.

Folosirea unor metode necorespunzătoare de periaj și ață dentară are o serie de pericole. Copiii pot experimenta durere și disconfort ca urmare a bolilor gingiilor și a cariilor cauzate de acumularea plăcii. Prin creșterea probabilității infecțiilor sau a altor probleme de sănătate, sănătatea orală precară poate avea, de asemenea, un impact asupra bunăstării generale a unei persoane.

Cât de des ar trebui să se spele tinerii pe dinți?

Placa și germenii care s-ar fi putut dezvolta peste noapte pot fi îndepărtați prin periaj dimineața. În plus, face buzele și respirația mai proaspete pentru ziua. Cu toate acestea, spălatul pe dinți înainte de culcare elimină particulele alimentare și germenii care s-au acumulat pe parcursul zilei, protejându-ți dinții de carii în timp ce dormi. O profilaxie dentara sector 5 poate să vă rezolve toate problemele apărute.

Încurajează-ți copilul să se perieze timp de două minute de fiecare dată pentru a asigura o curățare completă. Pasta de dinți cu fluor trebuie folosită întotdeauna, deoarece formează smalțul și previne apariția cariilor. Părinții ar putea avea nevoie să supravegheze copiii mai mici sau să îi ajute să curețe temeinic. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră folosește o periuță de dinți cu peri moi, potrivită și pentru vârsta lor. Dacă perii încep să se sfărâme, înlocuiți mai devreme periuța de dinți decât la fiecare trei luni. Puteți ajuta copiii să dezvolte devreme obiceiuri consistente de periaj, ceea ce le va asigura o bună sănătate dentară pentru tot restul vieții.

Pentru a îndepărta placa și particulele de mâncare dintre dinți, acolo unde periuțele de dinți nu pot, folosirea aței dentare este o componentă crucială a îngrijirii dentare.

De îndată ce un tânăr are doi dinți care se ating unul de altul, se recomandă să înceapă folosirea aței dentare. Copiii au si ei nevoie de stomatologie pentru copii sector 5 pentru a mentine o igienă dentară corespunzatoare.

Lasă un răspuns