Cererea de despagubire CASCO sau RCA

Cu putin noroc, nu veti fi implicat niciodata intr-un accident sau nu veti fi nevoit sa faceti cerere de despagubire CASCO sau RCA. Chiar si cei mai experimentati si prudenti soferi se pot trezi in mijlocul unui accident.

Vrei sa stii ce ai de facut in acest caz? Cunostinta acestui lucru ar putea face tot procesul de despagubire mai rapid si dumneavoastra va puteti recupera masina mai repede.

Daca esti intr-un accident:

1. Incearca sa fii calm si verifica masina sa vezi avariile si ranile in caz de sunt. Viata si sanatatea ta, a pasagerilor si a altor oameni implicati in accident sunt mult mai importante decat masina.

2. Daca este necesar, cheama politia si anunta accidentul, locatia ta, cati oameni sunt implicati si eventualele rani si cat de grave sunt acestea.

3. Trebuie sa urmezi niste pasi rezonabili pentru a te proteja pe tine si pe masina ta de la alte eventuale distrugeri. Daca se poate si daca este legal, muta masina la marginea strazii si porneste luminile de avarie si daca ai semnalizatoare optionale, fii sigur ca le folosesti pentru a avertiza ceilalti participanti la trafic ca sa se evite alte posibile ciocniri.

4. O buna practica atat pentru asigurarea CASCO cat si pentru RCA, dar si pentru detaliile ce vor fi furnizate politistului este notarea lucrurilor marunte cum ar fi: data, ora si locatia accidentului; cum s-a intamplat accidentul – uneori un mic desen poate insemna o mie de cuvinte si poate evidentia ceea ce ai scris ; tipul si locul avariilor masinii tale ; tipul si locul avariilor celorlalte masini implicate in coliziune.

2 comentarii la „Cererea de despagubire CASCO sau RCA”

Lasă un răspuns