Dimineti aromate cu cafetiere french press

cafetiere french press

Multe persoane asmilieaza dimineata cu momentul in care isi vor servi cafeaua. Primele minute din noua zi iti pot determina starea pe tot parcursul acesteia. Asa ca, multe persoane aleg ca aceste momente sa fie cat mai calme, linistite si chiar aromate. Aroma de care va bucurati atunci cand folositi cafetiere french press va fi impanzita in intreaga locuinta. O metoda potrivita de a-i aduce pe toti la micul dejun.

Modul de folosiere al aparatelor de cafea este diferit. Unele dintre acestea functioneaza pe baza de capsule si aici sunt mai multe dimensiuni si trebuie sa aveti in vedere ce achizitionati. Altele folosesc cafeaua boabe si o macina pe loc, pastrand savoarea bauturii, la fel cum este si cazul cafetierelor cu presa.

Sintagma de „french press” se traduce foarte simplu prin „presa franceza” pentru ca denota cumva modul de folosire. Utilizarea este extrem de simpla si nu necesita prea multi pasi complicati sau un manual imens de instructiuni. Componentele unei astfel de cafetiere sunt: carafa in interiorul careia se afla un piston cu filtru, o sita si un capac.

Pentru a prepara o cafea delicoasa va trebui sa introduceti in partea de jos a carafei cafeaua macinata grunjos, veti turna apa si peste cateva minute veti apasa pistonul. Acesta din urma va separa zatul de bautura pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura de o ceasca de cafea fara resturi.

Pe langa cafeaua aromata pe care o produce, cafetiera are si avantajul ca se curata foarte usor. Este la fel de usor de folosit, astfel ca, nu aveti nevoie de mai mult de cateva minute dimineata. De asemenea, este usor de depozitat si nici nu ocupa foarte mult spatiu.

Bauturi ce pot fi preparate la cafetiere french press

Pentru ca foarte multe persoane urmaresc multi-functionalitatea electrocasnicelor pe care si le achizitioneaza, cafetiera dispune de acestea. In principal, un french-press este pentru cafea, insa utilitatea crescuta si dovedita a cafetierelor se datoreaza altor bauturi pe care le poate produse.

In cazul in care iti place ca dupa-amiaza sa te delectezi cu un cappuccino sau un caffe latte, trebuie sa stii ca le poti primi de la acelasi aparat. Fara a fi necesar sa mai cheltui bani pentru a-ti face poftele, poti sa alegi cafetiere french press care sa aiba functie de spumare a laptelui. Astfel, te poti bucura de o bautura cu spuma densa su pufoasa.

Pe de alta parte, daca esti adeptul sucurilor naturale, pe care sa le prepari acasi, te poti utiliza de cafetiera. Poti separa pula din fructe prin intermediul filtrului/a sitei din piston. Cu certitudinea ca stii ce oferi celor dragi, cafetiera va poate oferi tuturor bauturi sanatoase si bogate in vitamine.

Ceaiurile la plic sunt cele mai la indemana atunci cand dorim sa servim o astfel de bautura. Doar trebuie sa turnam apa fierbinte peste si sa asteptam cateva minute pana se prepara. In cazul ceaiurilor din frunze si fructe uscate, cafetiera poate servi pe post de infuzor de ceai.

2 comentarii la „Dimineti aromate cu cafetiere french press”

Lasă un răspuns