blog general

eOrion.ro – Corpuri de iluminat decorative de calitate superioara

Prima sursa de lumina descoperita de om este focul. Aceasta este prima sursa de lumina artificiala descoperita vreodata, sursa ce la inceput a servit pentru iluminatul in lipsa soarelui, dar si ca metoda de preparare a hranei. De atunci oamenii au invatat ca nu este absolut necesara depindere de lumina soarelui, iar dorinta de evolutie si de adaptare a luminii artificiale a condus catre inventii mult mai utile, inovatoare.

Urmatoare imitatie a luminii soarelare creata de catre om a fost becul, obiect ce a fost descoperit in anul 1879 in Statele Unite ale Amercii, de catre binecunoscutul Thomas Edison, fiind folosit in permanenta din vremurile acelea, pana in prezent. Inventia sa revolutionara a realizat trecere de la studierea, executarea treburilor casnice sau alte activitati ce erau desfasurate la lumina lumanarilor sau a lampilor, catre o noua era a utilizarii becurilor prin intermediul energiei electrice.

Desigur, lumea fiind intr-o continua escalada, in zilele noastre nu se mai folosesc aceleasi metode utilizate la inceputuri, si la fel ca oricare descoperire facuta timpuriu, asupra sa s-au suplimentat numeroase progrese, ce inca se afla in continua evolutie.

Prin evolutie se poate subintelege crearea de aparatura, becuri sau leduri, ce au un consum mai mic de energie, ori trecerea de la curentul electric catre curentul verde, cum ar fi energia creata cu ajutorul panourilor solare, a eolienelor sau a apei. Acum ne putem bucura de o multime de corpuri de iluminat decorative de pe eOrion.ro.

Toate aceste metode sunt unele relativ noi pentru oamenii de rand, insa implementarea lor devine tot mai solicitata, tot mai incurajata, tocmai pentru putinele efectele negative ce le aduc mediului.

Desigur, exista si dezavantaje in inlocuitoare a curentului electric clasic, cum ar fi costurile de instalare a aparaturii, dar si faptul ca eolienele sau panourile solare utilizeaza razele solare si puterea vantului, energia creata aflandu-se in raport direct proportional cu fenomenene naturii, ce te poate lipsi de utilizare electrocasnicelor sau a gadget-urilor tale.   

Deci, pana una-alta, energia electrica clasica ramane una dintre cele mai intelepte si economicoase alegeri pe care o poti face. Furnizorii de energie electrica te aprovizionand lunar, contra cost, desigur, locuinta ta cu energia necesara tuturor nevoilor tale.      

Fara de lumina desfasurarea activitatilor noastre s-ar limita la apunerea soarelui. Imaginati-va o viata fara lumina electrica, fara televizoare sau telefoane, mai exact fara toata tehnologia de care avem parte. Ajungem sa apreciem cu adevarat un lucru numai atunci cand ii resimtim lipsa. De aceea lumina inseamna viata, socializare, inseamna prelungirea zilelor si a activitatilor cu ore bune, ce se pot folosi productiv, in detrimentul sedentarismului sau somnului, inseamna distragere de la griji, si nu in ultimul rand, lumina inseamna evolutie.

Faptul ca sursa de lumina este una destul de puternica si anosta, nu este deloc o veste noua. Pentru a da un aer elegent, stilat si extravagant fiecare incaperi, oamenii au inventat si decoratiuni aditionale surselor de iluminat, iar  acesta este topul celor trei cele mai placute obiecte pentru a-ti lumina casa:

  • Aplicele de perete

Aplicele, fie ele de interior sau de exterior, sunt cele mai practice si mai utilizate metode de a decora sursele luminoase din casa ta. Fie ca sunt instalate pentru limitarea puterii becurilor, fie daca fac parte din decorul camerei respective, acestea adaptandu-se la oricare stil arhitectural, fie au scopul de a scoate in evidenta opere de arta, ca desene, picturi sau tablouri, aplicele pot indeplini toate aceste functii. Ele se adapteaza usor, atat stilului clasic, rafinat al casei tale, cat si a celui modern, modele diferind de la una la alta, pliindu-se perfect pe nevoile tale.

 

  • Pendulele

Pendulele sunt corpurile de iluminat interioare, suspendate de tavan printr-un cabru usor flexibil si reglabil, avand unul sau mai multe becuri, tianad cont de circumferinta sa si de modelul acesteia. Pendulul nu se foloseste doar pentru simplul iluminat al unei camere, ci constituie o piesa de mobilier extravaganta. Pendulele se utilizeaza si pentru evidentierea unei anumite portiuni a camerei, in care se pot afla sau nu opere de arta sau obiecte rare, ori pur si simplu obiecte cu insemnatate spirituala. Daca pendulul se afla pozitionat in dormitor, poate oferi ore interminabile de citit placut la lumina armonioasa a acestuia. Oricare ar fi pozitionare sa, asigurare armoniei camerei este garantata.    

  • Veioze si lampi de birou

Cu totii ne amintim acele nopti infricosatoare cand eram copii, si umbrele noptii ne creau iluzii desarte. Copii nostri nu mai trebuie sa treaca prin astfel de experiente, datorita veiozelor sau lampilor de birou, care dau un strop de culoare oricarei camere.

Fie ca se afla in birou, dormitor, bucatarie, sau alte camere ale casei, se va mula perfect in orice camera, indiferent de culoare peretilor sau a mobilei.

Coruprurile de iluminat nu mai constituie o necesitate, ci devin predominant obiecte decorative, pe care le poti imprastia peste tot prin jurul casei tale.

Date de contact

Orion & GDS Electric SRL

RO6658880, J24/2265/94

Baia Mare, Bd. Bucuresti 108

tel: 0744 33 14 14

mail: info@eOrion.ro

1 Comment

  1. Mara

    Au lucruri foarte bune, multumesc mult pentru recomandare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 La Vorbitor

Theme by Anders NorenUp ↑