Eyeliner perfect pentru forma ochilor tăi: Ghid detaliat

Eyeliner perfect pentru forma ochilor tăi

Ochii sunt adesea considerați “fereastra sufletului,” și, ca atare, mulți oameni doresc să-și scoată în evidență frumusețea naturală și expresivitatea prin intermediul machiajului. Eyelinerul este o unealtă esențială în trusa de machiaj a majorității femeilor, dar aplicarea lui potrivită depinde în mare măsură de forma ochilor.

Fiecare ochi este unic, iar cunoașterea formei tale te poate ajuta să aplici eyelinerul într-un mod care să-ți pună în valoare ochii și să-ți completeze frumusețea naturală. În acest ghid detaliat vom explora cum să alegi și să aplici eyelinerul perfect pentru forma ochilor tăi.

Identificarea formei ochilor

Înainte de a începe să aplici eyelinerul, este esențial să înțelegi forma ochilor tăi. Iată câteva forme comune ale ochilor și cum să le identifici:

 1. Ochi alungiți sau ovali: Acești ochi sunt mai lungi decât sunt lărgi, cu o curbă ușoară în colțurile exterioare. Această formă este una dintre cele mai versatile, deoarece se potrivește cu multe stiluri de eyeliner.
 2. Ochi migdalați: Ochii migdalați au o formă naturală în formă de migdală și sunt considerați a fi idealul pentru aplicarea eyelinerului. Linia de gene este vizibilă atât în partea superioară, cât și în partea inferioară.
 3. Ochi mici sau rotunzi: Ochii mici sau rotunzi sunt mai scunzi în lungime și pot părea mai mari în diametru. Pentru această formă, eyelinerul poate fi folosit pentru a mări aspectul ochilor.
 4. Ochi căprui sau prăpăstiți: Ochii caprui sau prăpăstiți au un pli în pleoapa superioară care creează adâncime în ochi. Pentru această formă, eyelinerul poate fi aplicat pentru a evidenția pliul și pentru a accentua forma.
 5. Ochi căprui sau căprui în sus: Ochii caprui sau caprui în sus au un pli mai pronunțat în colțurile exterioare. Eyelinerul poate fi aplicat pentru a sublinia forma ochilor.
 6. Ochi în formă de amandină: Ochii în formă de amandină au o formă alungită și îngustă, cu colțurile interioare mai apropiate unul de celălalt. Eyelinerul poate fi folosit pentru a sublinia și a accentua această formă.

Alegerea tipului de eyeliner

Odată ce ai identificat forma ochilor tăi, următorul pas este să alegi tipul de eyeliner potrivit. Există mai multe opțiuni disponibile, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei:

 1. Eyeliner lichid: Eyelinerul lichid oferă o linie precisă și intensă. Este ideal pentru ochii migdalați sau pentru cei care doresc un aspect dramatic. Aplicarea acestuia necesită puțină experiență, deoarece poate fi dificil de controlat.
 2. Eyeliner creion: Eyelinerul sub formă de creion este ușor de aplicat și se poate estompa pentru un aspect mai moale. Este potrivit pentru ochii mici sau rotunzi. Cu toate acestea, poate avea tendința de a se estompa și de a se transfera pe pleoapa superioară.
 3. Eyeliner gel: Eyelinerul gel este o opțiune între creion și lichid. Se aplică cu o pensulă și oferă o linie precisă și de lungă durată. Este potrivit pentru toate formele de ochi, dar necesită o mână mai stabilă pentru aplicare.
 4. Eyeliner kohl: Eyelinerul kohl este moale și pigmentat, fiind ideal pentru a crea un aspect smudge sau pentru aplicarea pe linia apei. Este potrivit pentru ochii în formă de amandină sau ochii caprui în sus.
 5. Eyeliner pen: Eyelinerul sub formă de stilou este ușor de utilizat și oferă control maxim. Este potrivit pentru toate formele de ochi și este ideal pentru începători.

Tehnici de aplicare a eyelinerului pentru diverse forme de ochi

Acum că ai identificat forma ochilor și ai ales tipul de eyeliner potrivit, haideți să explorăm tehnici specifice pentru aplicarea acestuia în funcție de forma ochilor:

 1. Pentru ochi alungiți sau ovali:
  • Aplică eyelinerul de-a lungul liniei genelor superioare pentru a defini ochii.
  • Poți adăuga o linie subțire de eyeliner pe pleoapa inferioară pentru un aspect mai întregit.
 2. Pentru ochi migdalați:
  • Eyelinerul poate fi aplicat într-o linie subțire sau groasă pe linia genelor superioare.
  • Poți experimenta cu stiluri de eyeliner, cum ar fi eyelinerul aripioară sau eyelinerul smudge, pentru a-ți evidenția forma naturală a ochilor.
 3. Pentru ochi mici sau rotunzi:
  • Aplică eyelinerul subțire pe linia genelor superioare pentru a mări aspectul ochilor.
  • Evită să aplici eyeliner prea gros, deoarece acest lucru poate face ochii să pară și mai mici.
 4. Pentru ochi căprui sau prăpăstiți:
  • Folosește eyeliner pentru a sublinia pliul pleoapei superioare și pentru a crea adâncime.
  • Aplică eyeliner subțire sau smudge pe linia genelor inferioare pentru un aspect echilibrat.
 5. Pentru ochi căprui sau căprui în sus:
  • Accentuează colțurile exterioare ale ochilor cu eyeliner, pentru a crea un efect de ochi misterioși.
  • Poți adăuga o linie subțire de eyeliner pe linia genelor inferioare.
 6. Pentru ochi în formă de amandină:
  • Evidențiază forma alungită a ochilor cu eyeliner pe linia genelor superioare.
  • Poți aplica o linie subțire pe linia genelor inferioare pentru a completa aspectul.

Trucuri și sfaturi pentru aplicarea eyelinerului

Indiferent de forma ochilor, există câteva trucuri și sfaturi pe care le poți urma pentru a obține un eyeliner perfect:

 • Folosește o bază de machiaj pentru a prelungi durabilitatea eyelinerului și pentru a preveni transferul acestuia pe pleoapa superioară.
 • Pentru o linie perfectă, începe cu o linie subțire și adaugă treptat grosimea dorită.
 • Utilizează o pensulă subțire și precisă pentru a corecta eventualele imperfecțiuni.
 • Pentru un aspect mai natural, poți estompa eyelinerul cu o pensulă sau un bețișor de urechi.
 • Experimentează cu diferite stiluri și culori de eyeliner pentru a-ți diversifica aspectul.

Îndepărtarea eyelinerului

La sfârșitul zilei, este esențial să îndepărtezi eyelinerul în mod corespunzător pentru a evita iritațiile și deteriorarea pielii din jurul ochilor. Folosește un demachiant sau o loțiune micelară potrivită pentru a îndepărta eyelinerul, apoi spală-ți fața cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Eyelinerul poate fi o unealtă de machiaj puternică atunci când este aplicat corespunzător în funcție de forma ochilor. Identificarea formei tale de ochi și alegerea tipului potrivit de eyeliner sunt primii pași către un eyeliner perfect.

Aplicarea corectă a eyelinerului și utilizarea trucurilor potrivite te vor ajuta să-ți evidențiezi ochii și să obții un machiaj spectaculos. Nu uita să exersezi și să experimentezi pentru a-ți găsi propriul stil și pentru a te simți încrezătoare în privința aspectului tău. Cu timpul, vei deveni un expert în aplicarea eyelinerului și vei putea crea look-uri spectaculoase ori de câte ori dorești.

Lasă un răspuns