Imprimarea pe baloane din latex

In comert exista o gama vasta si foarte variata de baloane. Avem baloane colorate in toate culorile posibile, avem baloane cu fel si fel de texe, baloane care intruchipeaza personaje din desene animate si tot felul de variante care le fac pe acestea sa se potriveasca pentru orice tip de eveniment dorim sa le folosim. De cate ori ati trecut pe langa diverse baloane publicitare si v-ati intrebat care este modalitatea in care se reuseste inscriptionarea lor sau imprimarea diverselor forme si texte pe acestea? Iata ce presupune imprimarea pe baloanele din latex.

Baloanele din latex imprimate trec printr-un intreg procedeu pana cand ajung la noi in forma in care le cunoastem. In procesul de tiparire ele sunt umflate in timp ce tiparirea are loc, imprimate pe ecran, apoi dezumflate si ca pas final, tamburate in uscatoare industriale rotative, pentru a le micsora din nou si pentru a le impacheta. Acesta este motivul pentru baloanele din latex imprimate sunt mult mai scumpe decat baloanele simple. Orice ilustratie facuta de camera poate fi imprimata pe baloane din latex (atata timp cat nu incalca drepturile de autor).

Baloanele sunt imprimate utilizand mai multe metode sau tipuri diferite de imprimare, in functie de cantitate, dimensiune balon, data livrarii si alti factori ce tin de comanda. Toate baloanele sunt imprimate intr-o stare umflata cu ajutorul a doua metode.

Prima metoda de imprimare este o forma de tiparire offset. Cerneala este aplicata pe o placa care citeste textul drept, corect, placa transfera apoi cerneala intr-o tambur de imprimare, imaginea aparand la acest moment inversata, gresita. Balonul este apoi rulat peste tamburul de imprimare transferand imaginea in balon. La acest moment imaginea sau textul se va citi corect, normal.

A doua metoda de imprimare este ecranarea de matase. Aceasta metoda are balonul intr-o conditie plana, neumflatata pentru imprimare. Ecranul de matase, in care a fost gravata o imagine, este asezat apoi peste balon si cerneala este fortata prin ochiuri in ecranul din zona imaginii si pe balon. Zona fara imagini nu permite penetrarea cernelei, punand astfel cerneala numai in zona imaginii. Tocarea de matase se face si pe baloane umflate, utilizand un dispozitiv de sustinere si o usoara comprimare a suprafetei zonei de imprimare cu ecranul inainte de aplicarea cernelei. Acest tip de screening se realizeaza cu o masina automata pe baloane mici sau mijlocii.

Cand baloanele sunt umflate pentru tiparire, ele sunt umflate doar la aproximativ 75 pana la 80% din capacitatea totala. Acest lucru da tensiunea corespunzatoare suprafatei balonului pentru transferul de cerneala. Imediat dupa plasarea imaginii pe suprafata balonului, balonul este eliberat si incepe scaderea acestuia in volum. Pana cand balonul este desumflat, cerneala trebuie sa fie uscata pentru a impiedica compensarea altor baloane. Trebuie utilizata cerneala speciala care va musca in suprafata balonului si care nu se va deplasa suficient de jos sub suprafata acestuia pentru a patrunde complet in interior, cauzand gauri in balon.

Contrar opiniei populare, baloanele nu sunt stampilate manual intr-o stare deflata. Alternativa de imprimare: o amprenta de cauciuc cu cerneala rapida poate fi utilizata pentru a imprima pe un balon umflat. Exista companii care ofera servicii de tiparire a baloanelor. Exista, de asemenea, companii care fabrica si vand intreprinderilor masini de tiparit a baloanelor.

Un comentariu la „Imprimarea pe baloane din latex”

Lasă un răspuns