Lucruri pe care trebuie să le știi dacă pleci în Bulgaria

Foarte mulți români preferă ca în vacanță să meargă în Bulgaria, plictisiți fiind probabil de plajele românești, motiv pentru care ne-am gândit să venim cu un articol de tip ghid pentru turiștii care în această vară doresc să își petreacă vacanța în țara de la sud de Dunăre.

1.  Acte necesare
În primul rând este important să ai actele necesare pentru a intra în Bulgaria la tine. Astfel, pentru a trece granița în Bulgaria ai nevoie de carte de identitate și pașaport, voucherele de la hotel precm și asigurarea medicală.
De asemenea, daca mergeti cu copilul iar acesta nu are 14 ani, deci nu are buletin, atunci va avea nevoie de buletin. Totodata, in cazul in care este insotit doar de unul dintre parinti, atunci aveti nevoie de procura.

2. Vigneta
Dacă mergi cu mașina personală în Bulgaria atunci trebuie să îți cumperi vigneta. Puteți cumpăra pentru 7 zile cu 5 euro din majoritatea benzinăriilor, iar după achiziție trebuie lipită pe parbriz în dreapta sus, și să păstrați bonul. De asemea, în Bulgaria poliția este mai mereu la program, deci aveți grijă să circulați legal.

3. Da și nu sunt pe invers
Un lucru care induce în eroare foarte mulți turiști este acela că atunci când un bulgar afirmă, va da din cap din stânga în dreapta, ca românii când spun nu, iar când neagă vor da de cap în mod afirmativ. De aceea aveți grijă să nu fiți induși în eroare.

4. Prețuri bune
La noi, atunci când mergi la shopping rămâi de cele mai multe ori fără bani, nu și la Bulgari. Aceștia sunt renumiți pentru prețurile bune din magazine, de care mulți turiști români se bucură.

Așadar, acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi dacă pleci în Bulgaria.

 

Lasă un răspuns