Mobila pe roti – solutia practica pentru o casa moderna

Desi este destul de rar aleasa, mobila pe roti reprezinta in fapt o solutie foarte simpla si totodata practica pentru locuinta. Aceasta ne face viata mai usoara, avand avantaje destul de evidente. Este de preferat o asemenea alternativa intrucat ne ofera confort sporit in locuinta, reusind astfel sa manevram cu usurinta mobilierul cand realizam curatenia si sporind totodata functionalitatea pieselor. Desigur, nu orice tip de mobilier se poate pune pe roti, mai ales daca este vorba de unul foarte greu, masiv.

Una dintre piesele de mobila cel mai des intrebuintate este masuta de cafea, pozitionata de obicei in living. Atat aceasta, cat si altele – noptiera, comoda etc. pot sa capete mobilitate. Unii aleg sa isi doteze scaunul de birou, taburetele, masa din bucatarie si alte astfel de elemente cu roti.

Este o optiune pentru ca poti incadra astfel mobilierul in orice decor doresti, indiferent de spatiu. Gandeste-te mai ales la acele spatii mici, precum este bucataria sau camera in care iti desfasori in general activitatile.

De ce sa optezi pentru mobila pe roti?

Indiferent daca cumperi mobila direct din magazin sau alegi sa o echipezi pe cea pe care deja o ai cu roti pentru a deveni mobila – gasesti pe www.tente.com/ro-ro/ roti de calitate, special create pentru mobilierul rezidential – aceasta iti va fi un ajutor neasteptat. Curatarea unor zone reprezinta un calvar cand mutarea mesei sau a dulapurilor se realizeaza cu dificultate. Cand aceste piese de mobilier sunt dispuse pe roti insa, totul se desfasoara cu o si mai mare usurinta.

De altfel, trebuie sa privesti aceasta varianta ca pe o solutie de preferat, avand in vedere ca iti ofera posibilitatea de a combina dupa bunul plac si de a amenaja incaperile.

Dupa spatiul in care urmeaza sa montezi rotile, alege-le pe cele potrivite. Spre exemplu, poti opta pentru modelele din plastic moale sau cauciuc daca mobila va fi amplasata pe un covor. Daca intentia ta este de a monta roti pe mobila asezata pe pardoselile din lemn de esenta tare sau betin, pe gresie, alege plasticul dur. In birou, pe podeaua din material dur, ca si in aer liber, te vor avantaja acele roti de metal. Ai in vedere ca pentru spatiile ce includ mochete si covoare, rotile mai mari sunt de preferat deoarece vor face mobila mai utila.

Esti mai castigat atunci cand optezi pentru mobilierul pe roti in detrimentul celorlalte optiuni, cand vine vorba de mobila de bucatarie. Ai nevoie poate de dulapuri de dimensiuni modeste, in care sa poti depozita toate ustensilele si electrocasnicele din incapere. In acest sens mobila pe roti vine ca cea mai buna solutie pentru ca iti ofera un avantaj inegalabil – o poti muta dupa bunul plac in acele spatii pe care le consideri cele mai potrivite. Ai la final o bucatarie practica si un spatiu mult mai aerisit.

Daca deja ai investit in mobila si nu iti permiti sa o schimbi, ai posibilitatea de a atasa roti celei pe care deja o detii, desigur daca permite aceasta modificare. Gasesti sisteme de mobila pe roti care permit si blocarea lor, precum si cele ce dispun de doar 2 roti, astfel ca tu sa obtii un plus de stabilitate. In orice caz, optiuni ai numeroase – trebuie doar sa gasesti motivatia si sa faci modificarile necesare.

Lasă un răspuns