Ce sampon alegi in functie de tipul de par?

recomandări literare

Inca din cele mai vechi timpuri, femeile au acordat o atentie sporita ingrijirii podoabei capilare, astfel incat sa se bucure in orice moment de un par foarte sanatos. Ele au ajuns sa transforme ingrijirea parului intr-un ritual strict, folosindu-se de multe ingrediente pentru a-i oferi atat frumusete, cat si stralucire. In ziua de azi, un sampon par este ceva care ajuta foarte mult parul, acesta fiind util, mai ales avand in vedere ca exista o gama larga de produse dintre care orice femeie poate alege. De la sampon, pana la balsam, dar si diverse produse de styling pe care le puteti avea in vedere, exista asadar o multime de produse pe care orice femeie le poate considera, astfel incat sa arate cat mai bine.

Cum se alege un astfel de sampon par cat mai potrivit?

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este un lucru foarte important ca acest sampon par sa fie ales cat mai bine, astfel incat sa va bucurati de podoaba capilara si sa iesiti in orice moment cu ea in evidenta. Pentru a alege cel mai usor samponul potrivit, este foarte important sa cunoasteti nevoile podoabei voastre capilare. Exista mai multe tipuri de par pe care le puteti avea in vedere.

Parul normal nu se confrunta cu probleme legate de sebum in exces si nici nu este uscat. Acesta se poate coafa cu usurinta, avand o stralucire normala, dar si naturala in acelasi timp. Parul gras se remarca prin secretia de sebum, avand un aspect tern, el avand si o tendinta de cadere. Acest tip de par este si mai predispus la formarea matretii. Parul uscat este lipsit de volum, acesta electrizeaza mai usor. Stralucirea, flexibilitatea, dar si rezistenta acestuia ii lipsesc, el fiind si aspru la atingere. In general, persoanele care au un astfel de par folosesc produse de ingrijire nepotrivite, spala sau coafeaza parul prea des. Parul subtire are problema faptului ca este lipsit de vitalitate, dar si de volum. Acesta se poate aranja destul de usor, dar coafura nu rezista in acest fel, persoanele cu acest tip de par confruntandu-se cu varfurile despicate. Parul deteriorat are un aspect tern, dar si lipsit de vitalitate. El este rezultatul utilizarii vopselelor de par nepotrivite.

In ceea ce priveste parul normal, nu exista multe restrictii in alegerea unui sampon par. Important este doar ca samponul sa contina ingrediente naturale. Parul gras necesita un sampon care este bogat in ingrediente active. Daca este sa vorbim despre parul uscat, atunci acesta are nevoie de o hidratare mai intensa. In acest fel, sampoanele recomandate sunt cele care contin mai multe ingrediente precum uleiul de cocos, cel de argan sau panthenol. Cele mai bune sampoane in situatia parului subtire sunt cele care ofera atat volum, cat si stralucire. Un astfel de sampon reuseste sa repare firele deteriorate si sa redea stralucirea parului in acelasi timp. In situatia parului deteriorat, sunt indicate cel mai des produsele care ajuta parul sa se regenereze si sa se hidrateze corect.

Lasă un răspuns