Scrieti un text argumentativ despre greseala ca forma necesara in acumularea experientelor din viata.
In procesul fiecarui om de formare a caracaterului sau a implinirii pe plan profesional isi gasesc locul greselile. Chiar daca ar fi mai bine sa invatam din greselile altora, cele savarsite de noi au un impact mult mai apasator.
Cum Ghita din nuvela ”Moara cu noroc” a lui Slavici a gresit cand s-a indepartat de familia lui fiind atras de bani si a avut de tras din greu de pe urma greselei comice, asa si noi suntem de multe ori atrasi de avere si ii neglijam pe cei din jur. Consider ca ar trebui sa echilibram balanta ce poarta pe un brat familia si pe cealalalt brat munca.
In primul rand, trebuie sa invatam din fiecare greseala, dar si din succese. Fiecare pas trebuie analizat si concluzionat. Stiu si-mi place sa cred ca greselile au fost, sunt si vor fi ceva ce te ajuta, chiar daca nu are efecte foarte placute pe moment.
In al doilea rand, putem invata din greselile celor de langa noi. Fiecare poveste de viata este importanta, atat pentru cel care a trait acea poveste, cat si pentru cel care o asculta. Daca putem invata din greselile celor din jurul nostru nu va mai trebui sa trecem si noi prin etape similare.
Auzim des povesti ale altor persoane, dar daca nu suportam noi consecintele nu invatam nimic. Acest lucru nu este tocmai potrivit. Nu trebuie sa repetam o greseala pentru a invata ceva din ea. Putem asculta parerile si sfaturile celor din jur si putem evita greselile facute de acestia. In acest mod nu va trebui sa suportam consecintele. Consecinte care nu sunt tocmai placute.
In concluzie, greseala este necesara pentru acumularea experientelor in viata. De multe ori auzim expresii precum ”uneori castigi, alteori pierzi”. Aceste expresii redau exact ideea ca trebuie sa invatam din fiecare pas gresit.