TEXT ARGUMENTATIV DESPRE MINCIUNĂ

Scrie un text argumentativ despre minciună.
Consider că minciuna, chiar dacă de cele mai multe ori pare a fi calea cea mai scurtă către obiectivele noastre, este cel mai mare păcat și poate distruge relațiile dintre oameni din mai multe motive.
În primul rând, minciuna poate răci sau rupe o relație dintre două persoane pentru că în urma acestora apare neîncrederea. Iar fără încredere nu poate fi clădită niciun fel de relație care implică minimul de sentimente între două persoane. Prietenii au o caracteristică importantă: sunt alături când ai nevoie de cineva care să te asculte și să-ți ofere sfaturi, iar dacă această caracteristică se adună cu minciuna, va rezulta trădarea, element nociv pentru relațiile interumane.
În al doilea rând, neadevărul îl poate crea celui care abuzează de el o imagine după bunul plac, dar asta doar până când adevărul va ieși la iveală. Pentru cei care mizează pe persistența neadevărului am să folosesc un celebru proverb românesc: “Minciuna are picioare scurte“. Este important să știm că o identitate creată prin minciună nu va impresiona pe nimeni pentru o perioadă de timp îndelungată. Ba mai mult decât atât, la aflarea adevărului, persoana în cauza va rămâne singură și-și va crea o imagine foarte proastă în ochii celorlalți.
În concluzie, minciuna nu este un lucru de care trebuie să ne folosim în relațiile cu alte persoane pentru că va înrăutăți semnificativ situația.

Lasă un răspuns