Totul despre sistemul de incalzire electrica in pardoseala

Incalzirea electrica in pardoseala este un sistem de incalzire care utilizeaza cabluri electrice sau elemente de incalzire pentru a incalzi podeaua unei incaperi. Acest sistem de incalzire poate fi instalat sub podele din ceramica, piatra, beton sau lemn, precum si sub podele flotante sau covor.

Spre deosebire de alte sisteme de incalzire, cum ar fi radiatoarele sau convectoarele, incalzirea electrica pardoseala incalzeste uniform intreaga suprafata a podelei, ceea ce poate fi mai eficient din punct de vedere energetic si mai confortabil din punct de vedere termic. De asemenea, acest sistem de incalzire poate fi controlat prin termostate programabile sau prin intermediul unor sisteme de control inteligente, pentru a se adapta nevoilor specifice ale utilizatorului si pentru a reduce consumul de energie.

Totul despre sistemul de incalzire electrica in pardoseala

Principalele avantaje oferite de incalzire electrica in pardoseala

Incalzirea electrica pardoseala este o optiune populara pentru incalzirea caselor si a cladirilor comerciale. Sistemul functioneaza prin amplasarea de cabluri sau panouri electrice sub podea, care distribuie caldura uniform in toata camera. Aceasta metoda de incalzire are mai multe avantaje fata de sistemele traditionale de incalzire, inclusiv:

 1. Eficienta energetica: deoarece sistemul de incalzire este amplasat direct sub podea, caldura este distribuita mai uniform, reducand pierderile de caldura si minimizand costurile de incalzire.
 2. Confortul termic: temperatura camerei poate fi controlata cu precizie, ceea ce permite utilizatorilor sa regleze temperatura potrivita pentru confortul lor individual.
 3. Economisirea spatiului: deoarece sistemul este amplasat sub podea, nu este nevoie de radiatoare sau de conducte de incalzire vizibile, ceea ce economiseste spatiu si poate imbunatati estetica camerei.
 4. Durabilitate: incalzirea in pardoseala poate fi o optiune mai durabila decat alte metode de incalzire, deoarece nu exista piese mobile si nu exista riscul de coroziune sau de probleme cu conductele.
 5. Usurinta in instalare: Sistemele moderne de incalzire electrica pardoseala sunt proiectate sa fie usor de instalat, ceea ce reduce costurile si timpul necesar pentru instalarea lor.

Incalzirea electrica in pardoseala poate fi o alegere buna pentru proprietarii care doresc sa economiseasca bani, sa obtina un confort termic ridicat si sa aiba un sistem de incalzire durabil si usor de instalat.

Montarea sistemului de incalzire in pardoseala electrica

Montarea sistemului de incalzire electrica in pardoseala necesita o pregatire corespunzatoare a suprafetei de podea si alegerea unui sistem de incalzire adecvat. In general, exista doua tipuri de sisteme de incalzire electrica pardoseala: cu cablu incalzitor si cu plasa incalzitoare.

Pentru a instala un sistem de incalzire electrica in pardoseala cu cablu incalzitor, trebuie sa urmati acesti pasi:

 1. Pregatiti suprafata de podea prin curatarea si nivelarea acesteia.
 2. Puneti izolatie termica pe suprafata de podea, pentru a preveni pierderea de caldura prin podea.
 3. Puneti o folie de protectie pentru cablul incalzitor peste izolatia termica.
 4. Puneti cablul incalzitor pe suprafata de podea, intr-un model optimizat pentru a asigura o incalzire uniforma.
 5. Inchideti cablul incalzitor cu o alta folie de protectie.
 6. Puneti un strat de mortar deasupra cablului incalzitor, cu o grosime de aproximativ 2-3 cm. Stratul de mortar protejeaza cablul incalzitor si distribuie caldura uniform pe intreaga suprafata a podelei.
 7. Lasati stratul de mortar sa se usuce timp de cel putin 48 de ore, inainte de a monta finisajele dorite, cum ar fi gresia, piatra, lemnul sau covorul.

Este important sa urmati instructiunile producatorului si sa respectati normele de siguranta atunci cand instalati un sistem de incalzire electrica in pardoseala. Inainte de a incepe instalarea, trebuie sa verificati si sa asigurati ca alimentarea electrica si conexiunile electrice sunt conforme cu normele de siguranta in vigoare si ca sunt protejate de o siguranta sau un intrerupator diferential.

Va recomandam sa alegeti un termostat adecvat pentru sistemul de incalzire electrica pardoseala, care poate fi programat pentru a mentine temperatura dorita a podelei in functie de nevoile dumnevoastra si care poate controla si reduce consumul de energie.

In general, montarea unui sistem de incalzire electrica in pardoseala poate fi dificila si poate necesita abilitati de bricolaj, astfel incat este recomandat sa apelati la un profesionist calificat pentru instalare. In plus, este important sa efectuati o inspectie regulata a sistemului si sa efectuati intretinerea necesara pentru a asigura o functionare sigura si eficienta.

Principalele avantaje oferite de incalzire electrica in pardoseala

Cine poate folosi sistemul de incalzire electrica in pardoseala?

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala poate fi folosit de catre oricine doreste o metoda eficienta si confortabila de incalzire a casei sau a spatiilor de lucru. Acest sistem poate fi instalat in orice tip de cladire, de la locuinte la birouri si alte cladiri comerciale sau industriale. In plus, sistemul de incalzire electrica in pardoseala este ideal pentru persoanele care doresc sa aiba o temperatura constanta si confortabila in incaperi, dar si pentru cei care doresc sa reduca costurile de incalzire, deoarece poate fi mai eficient din punct de vedere energetic decat alte metode de incalzire.

Sistemul de incalzire electrica pardoseala poate fi utilizat si in combinatie cu alte surse de incalzire, precum centrale termice sau pompe de caldura. Aceasta combinatie poate oferi o solutie mai flexibila de incalzire si poate fi adaptata la nevoile specifice ale fiecarei cladiri sau locuinte.

In ceea ce priveste confortul termic, sistemul de incalzire electrica in pardoseala ofera avantaje importante fata de alte metode de incalzire. Incalzirea prin pardoseala asigura o temperatura uniforma si confortabila in incapere, fara a crea zone reci sau fierbinti, ceea ce poate contribui la o mai buna calitate a aerului si la reducerea nivelului de umiditate. De asemenea, sistemul de incalzire electrica in pardoseala este complet invizibil si nu ocupa spatiu in incapere, ceea ce poate fi un avantaj in cazul camerelor cu spatiu limitat.

Despre compania Hobbit Integral RO

Compania Hobbit Integral RO a fost infiintata in 1996 si a inceput sa promoveze si sa instaleze sisteme de incalzire electrica pardoseala si de degivrare, chiar si atunci cand aceste produse erau relativ noi pe piata. De-a lungul a 25 de ani, compania a devenit una dintre cele mai importante firme din domeniu si a strans experienta din miile de proiecte la care a lucrat. Cu toate ca au existat schimbari de-a lungul timpului, dorinta companiei de a continua sa se dezvolte si sa devina “tot mai mare” in ceea ce face a ramas constanta.

Hobbit Integral RO poate fi mandra ca a fost prima companie din Romania care a promovat, vandut si instalat sisteme de incalzire electrica in pardoseala si ca a ramas in frunte in domeniu. Compania a incalzit peste 150.000 de metri patrati pentru confortul si siguranta clientilor sai.

Date de contact:

Facebook: https://www.facebook.com/HobbitIntegral

Telefon: 0722 548 161 / 0723 248 954

Adresa: Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23, sect. 6, Bucuresti

Lasă un răspuns