Ce trebuie să știi despre nisip

nisip de vanzare

Un lucru de care trebuie sa va interesati il reprezinta calitatea nisipului pe care il veti alege. Este important ca daca va orientati catre un serviciu de vanzare nisip sa optati pentru un serviciu care sa se plieze pe nevoile voastre. Veti vedea ca este indicat sa alegeti uin nisip ciuruit, acesta fiind nisipul care trece printr-un proces de curatare, astfel incat sa fie folosit in procesul de executie a constructiilor.

Cum alegeti nisipul ideal?

Nisipul este unul dintre cele mai cunoscute, dar si mai utilizate materiale de constructii. El este obtinut prin macinarea pietrei brute, fiind si obtinut prin alte metode. Acesta mai poate fi colectat si din albiile raurilor. Obtinerea nisipului trebuie sa tina cont de un lucru si anume ca acesta sa prezinte granule care sa aiba maxim 7 mm. Exista chiar si o clasificare in ceea ce priveste marimea granulelor. Exista asadar nisip mare, mijlociu, mic, fin, dar si praf.

Pentru a alege cel mai bun nisip, acesta nu trebuie sa prezinte intr-un procent mai mare de 2% sare. De asemenea, el trebuie sa fie cat mai aspru la atingere si sa scartie intre degete. Nisipul cel mai potrivit este si unul curat si fara nici un fel de mizerie sau prietre intre el. El nu trebuie sa aiba culoare rosiatica si sa fie usor de folosit.

In constructii se foloseste nisipul cernut si anume nisip care trebuie pregatit prin diverse operatii de curatare. Este necesara o anumita granulatie a nisipului. Acesta nu ajunge tocmai curat, el continand si pietris, argila sau chiar alte impuritati. Trebuie asadar sa va asigurati de faptul ca nisipul pe care il folositi este unul cat mai curat. Ciuruirea nisipului se realizeaza inainte ca acesta sa fie folosit. Nisipul poate fi folosit ulterior pentru constructii, acesta fiind curat si lipsit de impuritati.

Lasă un răspuns