Viața la curte este cu atât mai plăcută cu cât avem pasiuni legate de bricolaj și ne place să avem toate lucrurile în ordine atât în casă, cât și în afara ei. Este o veșnică bătălie purtată între cele două moduri de a trăi, apartament vs. curte, iar de cele mai multe ori cea de-a doua variantă este cea preferată de populație din diverse motive. Unul dintre ele ar fi pentru că oferă o libertate pe care nu ne-o putem permite dacă am sta într-un apartament, dar și faptul că putem să avem o grădină pe care să o întreținem și folosi după bunul plac. În timp ce unii preferă să cultive diverse legume, plante, copaci, alții își construiesc un mic colț de relaxare pentru timpul liber, cu foișoare, grătar sau chiar terenuri de sport. Pentru a întreține un astfel de loc avem nevoie de utilaje și unelte pentru grădină pe care să le folosim periodic pentru a da un aer de curat și liniște în curtea noastră.

De ce avem nevoie de utilaje și unelte pentru grădină?

Pentru că vor ieși la iveală tot felul de situații în care trebuie să reparăm un lucru pe care l-am stricat chiar noi sau trecerea timpului. Ăsta ar fi unul dintre motive, dar există și situația în care avem gazon în jurul casei noastre, iar acesta are nevoie de un tratament special și de o îngrijire permanentă. Nu ar fi deloc plăcut ca în jurul casei să avem un gazon neîngrijit, foarte mare sau uscat. În aceste situații avem nevoie de un utilaj foarte ușor de folosit chiar și de cei care nu sunt în domeniu precum motocoasa DAC 310. Acest utilaj are o putere medie și poate fi folosit cu ușurință de orice proprietar, fără prea multe cunoștințe tehnice.

În perioada toamnei, adică cea prin care trecem în aceste zile, frunzele din copaci încep să cadă, iar oricât de frumos ar fi acel covor cu diverse culori, trebuie să scăpăm de ele la un moment dat. Pentru a nu face foarte multă muncă fizică care nu are rost, de mare folos ne-ar fi un pulverizator SR 430 STIHL cu care este o reală plăcere să cureți trotuarele de aceste frunze și nu numai. Acest produs poate fi folosit cu o singură mână pentru că este construit în așa fel încât comenzile sunt amplasate pe un mâner multifuncțional.

Pentru o persoană care a crescut la curte, aceste acțiuni care trebuiesc făcute periodic în jurul casei sunt niște plăceri și modalități de relaxare. Chiar dacă pare puțin forțată afirmația aceasta, după o zi încărcată la birou sau într-un loc în care ai acumulat foarte mult stres, să tai gazonul din grădina proprie sau să cureți frunzele din curte este o plăcere care ne deconectează de la stresul zilnic.

Pentru multe persoane care au locuit doar la bloc, să ai casă la curte și să îți permiți libertatea și aceste mici acțiuni de bricolaj sau întreținere a curții sunt o reală plăcere pe care și-ar dori-o. Ne place ca atunci când mergem în vizită la un prieten care are casă la țară sau într-un oraș, dar la curte, să analizăm grădina și modul în care acesta a organizat-o. Ne place să privim florile sau să mâncăm fructe direct din copac, să facem grătare afară, lângă casă pentru că este mult mai comod, dar și să ne jucăm cu animalele de companie care aleargă prin curte. Viața la curte ne permite să ne organizăm propriul peisaj pe care să îl privim zilnic din casă, în timp ce la bloc ne permitem doar să vedem zona din imediata apropiere a balconului. Dacă îți dorești să trăiești mult mai natural, atunci o casă și o curte e ce ai nevoie.

Am menționat un aspect foarte important, cel legat de animale. Putem crește un cățel și într-un apartament, dar acesta se va simți mult mai bine dacă are o curte pe care să o apere și în care să alerge cât are nevoie, în timp ce în apartament nu poate face astfel de activități și trebuie scos zilnic la plimbare.

Site-ul “Expert Scule” (expertscule.ro) este operat de societatea TOUR IMPEX GROUP SRL, RO2118330, cu sediul in Calea Zarandului, nr. 70, Hunedoara, DEVA, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J20/906/1991.

CONTACT – 0786 703 665