În ziua de azi, un site web pentru afacerea ta este la fel de important precum un birou sau un număr de telefon. Iar situația creată de Covid-19 a dus la o creștere a nevoii firmelor de a avea un site web. Oamenii s-au obișnuit cu mediul online mai ales când fac cumpărături sau caută soluții pentru problemele lor.
Un site web o să-ți aducă numeroase avantaje, fie că ai o firmă mică, medie sau mare. Dacă nu știi cum te poate ajuta unul, articolul acesta este pentru tine.
Iată 5 avantaje pe care le ai dacă alegi să-ți creezi un site web pentru afacerea ta:
Avantaje directe ale creării unui website de prezentare a companiei
Aceste avantaje aduc o creștere directă a vânzărilor și a expunerii pe care afacerea ta o are.
- Expunere 24/7
Când vrei să promovezi anumite servicii/produse și să aibă expunere continuă la potențiali clienți, ai câteva opțiuni. Una din ele e printarea unor afișe și plasarea lor în zone comerciale cu mulți oameni. Spre exemplu, la un mall sau gară. Însă când faci asta, pierzi niște bani. Afișele trebuie scoase la imprimantă și distribuite în locurile alese.
În schimb, poți alege mediul online. În medie, românii petrec 7 ore și 9 minute pe zi în fața unui ecran. Un site web va fi disponibil în orice parte zilei și poate fi văzut de oricine.
- Audiență mai largă
Fie că vinzi mingi de fotbal sau diverse software-uri, un site web iți permite să iți extinzi afacerea. Îți poți promova ofertele oamenilor din toată lumea, sau cel puțin celor cu conexiune la internet. Într-o audiență mai largă vor fi mai mulți potențiali clienți. Iar dacă mesajul tău ajunge la ei, vânzările cresc.
Majoritatea firmelor folosesc site-ul web din acest motiv. De ce să te bazezi doar pe localnicii care știu de existența afacerii tale când te poți promova în toată lumea?
- Promovare ușoară
Mediul online a dat startul unor metode eficiente de a-ți promova afacerea și produsele/serviciile. De la reclame plătite pe Google Ads până la texte bine scrise de copywriting, ai toate uneltele necesare ca să îți crești vânzările. Iar un site web te ajuta în fiecare situație.
Spre exemplu, îți poți promova un produs/serviciu pe Facebook, Instagram sau Google Ads. La final pui un link către site-ul tău web, iar oamenii interesați vor intra să citească mai mult. Iar dacă textele, web design-ul și celelalte elemente sunt bine alese, ai șanse mari de a vinde produsul/serviciul.
Avantaje indirecte ale promovării online
Aceste avantaje nu pot fi cuantificate direct, însă în timp o să vezi cum afacerea crește odată cu vânzările.
- Clienți sau potențiali clienți multumiti
Ți s-a întâmplat să vrei să achiziționezi un produs, dar nu știai informații despre el sau despre unde se află magazinul? Ei bine, potențialilor tăi clienți li se întâmplă asta tot timpul. Iar o persoană care nu găsește informații va caută altă afacere care îi poate oferi informațiile necesare. Până la urmă, oamenii au nevoie de încredere și familiaritate pentru a cumpăra ceva.
Poți pune pe site informații despre produse/servicii, orele de funcționare, locul unde se află magazinul sau modul în care ei pot achiziționa lucrul dorit.
- Îți cunoști clienții mai bine
Cu unelte precum Google Analytics, poți afla informații despre cei interesați de ofertele tale. Poți vedea cele mai căutate și puțin căutate produse/servicii, vârsta medie, sexul și alte date demografice. Practic, îți îmbunătățești avatarul clientului.
Apoi le poți oferi acestora produse/servicii mai bune, create cu gândul la ei. Până la urmă, dacă le oferi lucrul de care au nevoie, cu siguranță o să observi o creștere în vânzări.
Nu zice nimeni că e obligatoriu să ai site web, dar cu siguranță prezența unuia te va ajuta să ai o afacere mult mai vizibilă. Lipsa unuia, însă, înseamnă un mare avantaj pentru competiția ta care are o prezență online. Avantajele prezentate nu sunt singurele pe care le vei avea când îți creezi un site web. Așa că începe de acum – cu cât mai repede cu atât mai bine!
Dacă te-ai hotărât că ai nevoie de un site web, apelează doar la profesioniștii care-ți pot oferi servicii complete de promovare online. Realizarea unui site de prezentare este doar primul pas pe care trebuie să-l faci în mediul virtual, dar o imagine completă presupune mult mai multe servicii de care ai nevoie pe termen lung. Afla mai multe aici.