Adobe After Effects 2022 – review

Adobe After Effects 2022 - review

Mai multa putere pentru o aplicatie de efecte vizuale deja puternica.

Adobe After Effects este o sursa de efecte vizuale, care ofera atat de multa versatilitate si optiuni pentru designerul video profesionist sau in devenire.

Poate fi o aplicatie VFX coplesitoare, dar exista foarte putine lucruri pe care nu le puteti face cu ea.

Noile completari il fac un instrument si mai versatil.

Adobe After Effects este standardul industrial de nivel A, de nivel profesional, pentru software-ul pentru efecte vizuale.

Folosit de nenumarati editori, artisti si compozitori profesionisti pentru a aduce efecte vizuale galactice pe ecran.

Nu este greu de inteles de ce este unul dintre cele mai bune instrumente VFX de pe piata: After Effects este o puternica sursa de efecte speciale intuitiva, bogata in functii.

Cand am analizat ultima data instrumentul de efecte video de la Adobe, accentul pentru imbunatatire a fost pus pe performanta si pe functiile de economisire a timpului – ceva ce a oferit cu aplomb.

O multime de instrumente noi au fost adaugate in ultimii doi ani si vom arunca o privire asupra unora dintre cele care ne-au impresionat cel mai mult pe parcursul acestei revizuiri.

Apple silicon

Utilizatorii Mac vor fi incantati sa constate ca, la fel ca Adobe Premiere Pro, After Effects 2022 (versiunea 22.3), ofera suport nativ pentru noua familie de procesoarele M1 de la Apple.

Este extrem de liniştitor pentru cei care prefera platforma Mac, ca software-ul ales de ei migreaza la noua arhitectura.

Utilizatorii vor experimenta timpi de lansare mai scurti, o capacitate de raspuns imbunatatita a interfetei de utilizare si o randare mai rapida, datorita acestui suport.

Frame.io

Poate una dintre cele mai mari imbunatatiri ale After Effects (si Premiere Pro) este includerea Frame.io. Trebuie sa fii conectat la contul tau Creative Cloud pentru a profita de aceste functii, iar Frame.io include 100 GB de spatiu de stocare in plus fata de alocatia obisnuita pentru Creative Cloud.

Puteti partaja pana la 5 proiecte cu 2 utilizatori si un numar nelimitat de evaluatori.

Poate fi accesat dintr-un browser web sau direct in After Effects.

Exista o versiune imbunatatita a acestui serviciu (pe care o puteti incerca gratuit timp de 30 de zile), numita Frame.io Team Plan, care include spatiu de stocare suplimentar si posibilitatea de a partaja un numar nelimitat de proiecte cu pana la 15 utilizatori.

Dupa cum va puteti da seama din oferta, acest serviciu va permite sa partajati proiecte si sa obtineti feedback precis, in timp real, cu codul de timp asupra lucrarilor in desfasurare.

Acesta este un instrument ideal si extrem de util atunci cand discutati despre lucrul cu colegii si clientii si controlati exact ce si unde trebuie facute modificari intr-un proiect de colaborare.

Schimbarea media

Inlocuirea media este o alta caracteristica noua impresionanta.

Modul in care functioneaza este foarte simplu: utilizati After Effects pentru a crea un sablon, asa cum ati proceda in mod normal.

Dupa ce ati terminat, trageti diferite elemente in panoul Grafica esentiala, selectati proprietatile editabile ale acestora, exportati-le si ati terminat.

Cu toate acestea, retineti ca nu toate proprietatile unui articol pot fi manipulate si modificate din Premiere Pro, dar lista este suficient de mare pentru a satisface majoritatea, daca nu toate, nevoile.

Obiectele precum textul, imaginile si clipurile video pot fi schimbate, transformand sabloanele dvs. in instrumente extrem de utile si versatile, cu optiunile de editare cat mai multe sunt necesare.

Crearea diferitelor versiuni (in functie de nevoile dvs.) este, de asemenea, posibila, sporindu-va si mai mult posibilitatile.

Aceasta este o modalitate excelenta de a determina un designer sa creeze un sablon, oferind in acelasi timp unui editor Premiere Pro flexibilitatea de care are nevoie pentru a face modificari fara a fi nevoie sa contacteze respectivul designer pentru fiecare modificare necesara. Este genul de accent pus pe fluxurile de lucru eficiente care va creste productivitatea post-productie.

Lucrul in 3D

Crearea de modele 3D poate fi dificila, mai ales atunci cand totul se face printr-o interfata 2D, asa ca designerii Adobe au lucrat pentru a facilita acest proces.

Una dintre imbunatatirile recente este includerea unui 3D Ground Plane optional.

Cu acesta activat, veti obtine un plan orizontal care dispare la infinit, care poate fi folosit ca si cadru de referinta atunci cand va creati scena.

Acesta este ceva care poate fi activat sau dezactivat rapid, astfel incat sa nu stea niciodata in cale si sa fie acolo doar atunci cand aveti nevoie de el.

Cu cat o creatie este mai complexa, cu atat este mai usor sa te pierzi in ea, asa ca acesta este un plus binevenit pentru a te ajuta sa-ti gasesti orientarea.

O alta caracteristica noua grozava este Draft Preview. Inainte de aceasta, puteai accesa un „ fast draft’” prin detalierea mai multor meniuri.

Acum, este un buton situat in bara de instrumente. Comutarea acesteia este foarte utila daca aveti un computer mai vechi sau daca proiectul dvs. devine foarte complex.

In functie de performantele computerului dvs. de editare video si de complexitatea muncii dvs., atunci cand este activat, calitatea va fi probabil redusa.

Dar veti putea manipula obiectele mai rapid si mai usor, economisindu-va mult timp, iar revenirea la calitate deplina este doar la un clic distanta.

Imbunatatiri

After Effects a inregistrat o multime de modificari subtile menite sa va imbunatateasca fluxul de lucru.

De exemplu, s-a depus multa munca pentru a optimiza software-ul pentru efecte vizuale.

After Effects profita acum de mai multe nuclee ale computerului sau laptopului de editare video atunci cand previzualizeaza si reda, preluand puterea in detrimentul altor procese si al altor software-uri care ruleaza.

Este posibil ca aceasta functionalitate sa nu fie activata in mod implicit, dar o puteti gasi Preferintele After Effects. Veti observa, de asemenea, ca puteti alege cat de mult din procesoarele computerului dvs. sunt rezervate pentru alte aplicatii (valoarea implicita este 10%).

De asemenea, daca lucrati cu formatul video HEVC, noua decodare accelerata hardware este utilizata pentru a imbunatati redarea si editarea, in special cu fisiere pe 10 biti, indiferent daca lucrati pe un Mac sau PC.

Limbi flexibile

Unul dintre marile avantaje ale suitei Adobe este polenizarea incrucisata a functiilor de la o aplicatie la alta, iar acest lucru este prezentat perfect cu noul lor Universal Text Engine.

Ne-am bucurat de aceasta functie in recenzia noastra Premiere Pro.

Va permite sa lucrati cu mai multe limbi mult mai usor, fara a fi nevoie sa calatoriti constant la preferintele pentru a trece de la una la alta.

Exista suport pentru mai multe limbi, cea mai recenta adaugare fiind cantoneza, setarile de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga fiind accesibile direct din panoul Essential Graphics.

Puteti chiar sa aplicati diferite scripturi in interiorul aceluiasi element graphic.

O concluzie

Toate acestea sunt de fapt doar niste aspecte vizibile a ceea ce a fost imbunatatit de cand ne-am uitat ultima data la Adobe After Effects.

Versiunea AE 22.3 este foarte impresionanta. Se bazeaza pe baze solide, oferind o multitudine de functii noi concepute pentru a face VFX-ul mai rapid si mai usor.

Nu este de mirare ca After Effects este vazut drept compozitorul video de preferat.

Adobe este departe de a se culca pe lauri, oferind noi functii in mod regulat, ceea ce face ca modelul lor de abonament sa fie intr-adevar unul atractiv daca esti un designer si editor profesionist.

Lasă un răspuns