Arsuri la stomac: ce trebuie să faceți în cazul esofagitei de reflux – Ortek.ro

Arsuri la stomac
Astăzi, ce este esofagita de reflux sau arsurile la stomac știe o mulțime de oameni. Este o patologie însoțită de un gust acru sau amar în gură, o senzație de disconfort și arsură în partea superioară a abdomenului. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale insomniei și lipsei de somn. Vă relatăm cum să scăpați de arsuri la stomac acasă.

Ce provoacă arsurile la stomac: cauze

Principala cauză a arsurilor la stomac este acidul gastric care pătrunde în esofag și apoi în gură. În mod normal, acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece acest fenomen este prevenit de supapa sfincterului. Dar, uneori, nu blochează complet trecerea, atunci pereții esofagului suferă din cauza acidului gastric.

Printre factorii care determină apariția arsurilor la stomac se numără:

 • obiceiurile alimentare proaste (consumul constant de alimente afumate, prăjite, grase și picante, băuturi carbogazoase, cafea etc.) sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale arsurilor la stomac;
 • obezitatea;
 • obiceiurile alimentare proaste (mâncarea cu puțin timp înainte de culcare);
 • alcoolul;
 • fumatul;
 • administrarea anumitor medicamente;
 • hernia hiatală (hernia diafragmatică);
 • sarcina.

Esofagita de reflux nu este o boală în sine, ci mai degrabă un simptom care indică o tulburare a tractului gastro-intestinal. Prin urmare, manifestările multiple de arsuri la stomac pot fi un indicator pentru o vizită la un gastroenterolog.

Ce ajută în caz de arsuri la stomac?

Disconfortul, arsurile și senzațiile neplăcute din gură apar întotdeauna în mod neașteptat. Și trebuie să vă pregătiți de aceasta și să știți ce să faceți în cazul nivelului ridicat de acid la stomac, remediile ce le puteți folosi acasă. Există mai multe metode:

 • utilizarea unei soluții de bicarbonat de sodiu este un remediu simplu și accesibil pentru arsurile la stomac, este suficient să diluați un pic de sodă într-un pahar cu apă;
 • un pahar de apă minerală;
 • administrarea de medicamente specializate sub formă de pastile și prafuri.

Dar aceasta este o listă a ceea ce trebuie făcut atunci când arsurile la stomac au apărut deja. Pentru a preveni simptomele, ar trebui să respectați dieta și mărimea meselor, să reduceți obiceiurile proaste. De asemenea, nu trebuie să vă culcați timp de 2-3 ore după masă, este mai bine să vă mișcați încet. Apropo, puteți și să ședeți. O pernă ortopedică pentru șezut va oferi confort și siguranță pentru sănătate în aceste momente. În catalogul online Ortek puteți alege un model pentru scopuri profilactice și medicale.

Arsuri la stomac noaptea: pe ce parte este mai bine să dormiți pentru stomac?

arsuri la stomac noaptea

Esofagita de reflux în somn se manifestă cel mai des. În cazul acesta pe ce parte este mai bine să dormiți? Răspunsul este pe partea stângă. Cel puțin acestea sunt rezultatele diferitelor studii medicale care indică faptul că esofagita de reflux este atenuată în această poziție de dormit.

Apariția arsurilor la stomac este influențată nu numai de poziție, ci și dacă este ridicat capul în raport cu corpul. Când alegeți care sunt cele mai bune perne pentru a dormi în această poziție, optați pentru o pernă înclinată. Ea face imposibilă pătrunderea acidului gastric în esofag și previne arsurile la stomac, grație faptului că perna pentru reflux menține trunchiul ridicat la un anumit unghi față de suprafața de dormit.

Pe baza materialelor: https://ortek.ro/

Lasă un răspuns