Asigurarea RCA este singura asigurare care acopera pagubele pe care le poate suferi un tert intr-un accident auto produs de catre soferul care beneficiaza de respectiva polita.

Printre riscurile acoperite se numara atat avariile partiale sau totale ale autoturismului, cat si despagubirile care se acorda victimelor respectivului accident care au avut nevoie de ingrijiri medicale in spital, cat si plata cheltuielilor cu judecata, daca respectivii terti au ales sa actioneze in judecata conducatorul auto si au castig de cauza in instanta. 

Asigurare RCA
Asigurare RCA

Un RCA ieftin va poate ajuta sa evitati situatii deosebit de neplacuta in care trebuie sa scoateti din propriul buzunar despagubiri ce constituie sume de bani foarte mari.

Ce putem face cand pierdem asigurarea RCA?

Daca ati pierdut polita RCA, compania de asigurari va poate elibera un duplicat al acesteia. Astfel, un prim lucru pe care trebuie sa il faceti este sa platiti un anunt intr-un ziar de circulatie nationala prin care sa mentionati pierderea acesteia si in care sa fie mentionata seria si numarul politei RCA pe care ati pierdut-o.

Ulterior va trebui sa va prezentati cu o copie a anuntului din ziar, cat si cu chitanta de plata a anuntului, certificatul de inmatriculare al masinii si actul dumneavoastra de identitate. Tot ceea ce trebuie sa faceti ulterior este sa completati o cerere in care sa solicitati un duplicat al politei RCA.

In final veti primi un duplicat al politei unde este specificat faptul ca respectiva. Achizitioneaza un RCA ieftin daca doresti sa beneficiezi de protectie atunci cand se vor produce situatii neprevazute si daca doriti sa nu fiti trasi la raspundere de catre organele de politie.

De asemenea, in cazul in care vindeti autoturismul, trebuie sa stiti ca nu polita RCA nu este transmisibila si ca noul proprietar va trebui sa incheie propria polita RCA. De asemenea, in cazul in care doriti sa va recuperati banii aferenti primei de asigurare aveti posibilitatea sa faceti acest lucru.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este o cerere pe care sa o depuneti la compania de asigurari. De asemenea, pentru a va fi restituiti banii aferenti primei de asigurare trebuie sa mai prezentati in plus o copie a certificatului de radiere (cu data si stampilat de politie), polita RCA originala, cotorul vignetei RCA si o copie a documentului care sa certifice faptul ca ati platit RCA-ul.