Avantajele acoperisurilor din tigla metalica

Avantajele acoperisurilor din tigla metalica

Invelitoarea acoperisului e la fel de importanta precum fundatia casei. Fie ca vorbim despre o locuinta noua sau una pe ca o amenajezi, cu siguranta te-ai confruntat cu alegerea unei invelitori. Si este normal, din atatea optiuni disponibile vrei sa o alegi pe cea mai buna.

Aici intervine tigla metalica! Fiind cel mai popular material pentru acoperisuri, tigla metalica are avantaje care trebuie luate in considerare. Desigur, nu se va potrivi cu absolut orice tip de acoperis. Insa e destul de versatila ca sa o iei in considerare.

Ei bine, mai jos sunt avantajele acoperisurilor din tigla metalica. La sfarsitul articolului ai si niste indicatii pentru folosirea tiglei metalice.

Avantajele tiglei metalice

Cu siguranta iti doresti un acoperis care sa reziste macar pentru cativa zeci de ani. Pentru un astfel de rezultat este important sa faceti alegerile potrivite. Pe langa structura de rezistenta si alte accesorii pe care le folositi pentru a prelungi durata de viata a acoperisului, invelitoarea joaca un rol principal.

Tine cont de urmatoarele avantaje daca sunteti in cautarea unui acoperis rezistent si alege doar invelitori de la un producator cu nume important pe piata din Romania. Noi recomandam cu multa incredere solutiile pentru acoperisuri oferite de Bilka. Pe langa calitatea acestora, va puteti bucura si de o garantie pe o perioada de pana la 60 de ani.

  • Durabilitate

Tigla metalica nu se confrunta cu crapaturi, mucegai, ciuperci sau diverse deformari. De asemenea, e rezistenta la foc. Dupa ce sunt montate corespunzator, acestea vor avea o etansitatea foarte buna, deci nu te vei ingrijora de infiltrarea apei. In plus, au o rezistenta mare la vanturile puternice.

In functie de materialele din care e realizat, durata de viata a unui acoperis din tigla metalica e intre 40 si 70 de ani. Cu alte cuvinte, acoperisul poate dura cat sta casa in picioare si poate fi o “investitie facuta odata in viata.”

  • Instalare usoara

Fata de invelitorile clasice, in special tigla din ceramica, tigla din metal este foarte usoara. Greutatea redusa face ca instalarea si montarea unei invelitori din metal sa fie, de asemenea, mai usoara si mai rapida. Iar in cazul unei prognoze meteo nefavorabile, vrei sa acoperi casa cat mai repede, deci 1-2 zile fac diferenta.

Acestea vin sub forma de panouri care au diferite dimensiuni. Muncitorii priceputi pot cu o mai mare usurinta sa le monteze. Tot ce trebuie sa faca este sa respecte instructiunile de montaj.

  • Izolare termica si fonica

Tigla metalica face parte din clasa A de rezistenta la foc, deoarece e necombustibila. De multe ori e considerata in clase mai mici, insa asta din cauza materialelor pe care e instalat acoperisul. Ideea e ca, desi acele materiale pot fi combustibile, tigla metalica nu este.

De asemenea, substratul solid pe care sunt instalate acoperisurile metalice are un grad de izolatie fonica. Izolatia si mansarda constituie si ele o bariera fonica. Astfel, desi pare cel mai zgomotos material pentru acoperis, nu e mai galagios decat celelalte materiale.

  • Cost mic de intretinere

Dupa cum am mentionat mai sus, tigla metalica e protejata impotriva coroziunii, mucegaiului, ciupercilor etc. Deci costul de intretinere pe care il vei aloca este foarte mic, aproape egal cu 0. Bineinteles, e in interesul tau sa verifici acoperisul pentru a vedea starea suruburilor de prindere si a garniturilor. Insa, in general, lucrarile de intretinere se rezuma la curatarea frunzelor, crengilor, prafului sau altor impuritati care se afla pe acoperis.

Ce mai trebuie sa stii despre acoperisul din tigla metalica?

Dupa cum am mentionat mai sus, tigla metalica nu se potriveste oricarui acoperis. Astfel, unghiul minim pe care poate sa il aiba panta unui acoperis pentru a se monta tigla metalica e de 13 grade. Deci, in situatia in care cauti o invelitoare pentru garaj sau alt acoperis cu panta mica, tigla nu va functiona.

In general, tiglele metalice sunt facute din otel galvanizat. Stratul de zinc are rolul de a proteja spatele tiglei. Mai poti gasi tigla metalica din titan-zinc sau aluminiu.

Apoi tigla e intarita cu un strat de poliester. Statul de final este cea care da textura si culoarea panourilor de tigla. In ziua de azi poti alege dintr-o sumedenie de culori si texturi. Astfel, un avantaj bonus al acoperisului de tigla metalica e ca se poate potrivi cu design-ul casei. Nu trebuie sa renunti la aspectul fizic cand alegi invelitoarea potrivita!

Desi tigla din metal este o alegerea foarte buna, invelitoare perfecta pentru casa ta iti va adresa dorintele si nevoile. Foloseste-te de avantajele din acest articol si creaza-ti casa visurilor pas cu pas!

Lasă un răspuns