Care este cel mai potrivit aer condiționat pentru locuința mea?

Care este cel mai potrivit aer condiționat pentru locuința mea?

Un aer condiționat ideal pentru locuința ta trebui să ofere eficiență, un consum mai mic de energie, dar să fie și silențios. În ultimii ani, unitățile de aer condiționat au fost mult îmbunătățite. Dacă acum câțiva ani, tehnologia Inverter era departe de a fi implementată în aparatele de aer, iată că în zilele noastre, cele mai multe unități au această funcție. Hai să vedem cum poți să ai cel mai bun aer condiționat pentru casa ta!

Câți BTU îmi sunt necesari?

BTU reprezintă o unitate de măsură a energiei. Dacă ai observat la aparatele de aer condiționat, acestea vin însoțite de specificații precum ”12.000 BTU”. Pentru a vedea câți BTU trebui să aibă unitatea de aer, se ia în considerare suprafața locuinței. Un calcul simplu de făcut ar fi prin înmulțirea lățimii camerei cu lungimea acesteia.

Suprafața rezultată se înmulțește cu 600 (cu 800 dacă este spațiu comercial), iar rezultatul obținut este de fapt valoarea numărului de BTU de care ai nevoie. Probabil că sunt și alte metode, dar aceasta este cea mai ușoară.

cel mai potrivit aer condiționat

[maxbutton id=”1″ url=”https://comparatot.ro/aer-conditionat-montaj-gratuit/” text=”Ia-ți aer condiționat!” ]

Ce aparate de aer condiționat există pentru locuință?

Pe piață există mai multe tipuri de aer condiționat, pe lângă multitudinea de mărci ce le produc.

  • Tip Split – Sunt acelea care sunt formate din două sau mai multe unități (cum sunt cele tradiționale, care au o unitate interioară și una exterioară). Se pot folosi pentru răcirea întregii locuinței, nu doar pentru o cameră.
  • Aparate de aer condiționat pentru ferestre – Modelele acestea sunt folosite pentru a răci o cameră de mici dimensiuni.
  • Portabile – Se recomandă pentru răcirea unei singure camere.

Ce înseamnă sistemul Invertor?

Menționăm la începutul articolului faptul că generațiile actuale de modele de aer condiționat vin dotate cu funcția Invertor. Mecanismul de funcționare al sistemului Invertor influențează consumul de electricitate produs de unitatea de aer condiționat. Mai exact, se reduce consumul, deoarece invertorul este variabil, astfel încât poate gestiona viteza de răcire/încălzire, cu scopul de a furniza un aer uniform. Modelele cu invertor nu au doar capacitatea de a reduce consumul energiei, ci se dovedesc a fi versiuni fiabile, ceea ce conduce la mai puține defecțiuni ale aparatului de aer condiționat.

În concluzie, fii atent să calculezi suprafața locuinței, pentru a vedea câți BTU trebuie să aibă aparatul de aer condiționat. De asemenea, decizia va depinde și de gradul de izolare al locuinței, dar și de încăperile care vor avea nevoie de aer condiționat. Nu uita să cauți versiuni cu tehnologia Inverter!

Lasă un răspuns