Cărți de colorat pentru adulți

Cărți de colorat pentru adulți

Cărți de colorat pentru adulți – o modalitate excelentă de a scăpa de stres și de a te bucura de timpul liber.

Mi-am amintit că doream de ceva vreme să aflu părerea voastră în legătură cu cărțile de colorat pentru adulți. Le-am privit la început ca pe ceva exotic, întrebându-mă cine ar putea să le cumpere, dar blogosfera și librăriile online le popularizează din ce în ce mai mult și am văzut că sunt expuse extrem de vizibil și în librăriile clasice, deci interes există pentru ele și în România.

În străinătate cărțile de colorat pentru adulți sunt un adevărat fenomen, cu vânzări anuale de peste 3 mil. de exemplare în Franța, ocupând jumătate din top 10 vânzări de cărți pe Amazon sau în țări ca Brazilia. În SUA cifrele sunt și mai impresionante: vânzările au crescut de la 1 mil. de exemplare în 2014 la 12 mil. în 2015. În timp ce vânzările de cărți în format clasic sunt constante, înseamnă că menținerea lor se datorează exclusiv cărților de colorat pentru adulți, altfel pare că tot mai mulți cititori trec pe ebooks (eu nu am încă o astfel de pasiune, prefer cartea clasică, mirosul de cerneală, cotoarele frumos așezate pe raft, semnul de carte personalizat, toate fiind parte a plăcerii de a citi).

Ce atrage lumea către cărți de colorat pentru adulți?

Se pare că reprezintă un remediu antistres extraordinar, existând opinii specializate cu privire la rolul lor terapeutic. Am văzut că unii le prezintă chiar ca un remediu pentru un somn odihnitor, jumătate de oră de colorat înainte de culcare fiind suficientă.

Grădina secretă de Johanna Basford este cea mai cunoscută carte pentru adulți, autoarea publicând și Pădurea fermecată și Oceanul dispărut. Interesantă pare și Fascinante lume a savanei de Millie Marotta. Găsești ambele cărți de colorat la prețuri bune dacă accesezi linkurile de mai sus, fiind publicate de edituri din România.

Voi ați încercat cărțile de colorat pentru adulți?

[maxbutton id=”1″ url=”https://l.profitshare.ro/l/11362640″ text=”Cumpără cărți de colorat!” ]

Lasă un răspuns