Cele trei tipuri de materiale din interiorul unei truse de prim ajutor auto

truse prim ajutor auto

Soferii din Romania sunt obligati sa detina in interiorul masinii o trusa de prim ajutor auto pentru a putea circula legal pe drumurile publice. Este important ca aceasta sa contina elementele specificate prin lege si sa fie valabila. Perioada de valabilitate a truselor de prim ajutor care pot fi achizitionate de pe piata, in Romania, este de 4 – 5 ani.

Pentru fiecare sofer este important sa stie si ce contine o trusa de prim ajutor pentru a intelege importanta detinerii acesteia. Afla din acest articol ce contine trusa din masina ta si de unde poti achizitiona o trusa completa, certificata RAR si valabila pentru cat mai mult timp, precum si consumabilele aferente!

Ce se afla in interiorul trusei de prim ajutor auto

Orice autoturism care circula pe drumurile publice din Romania trebuie sa fie dotat cu o trusa de prim ajutor auto. Obligativitatea detinerii unei astfel de truse este stabilita prin codul rutier, iar lipsa unei truse valabile se pedepseste cu amenda contraventionala. Este important ca trusa utilizata sa fie certificata RAR. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca aceasta sa contina trei categorii de elemente foarte importante. Iata care sunt acestea!

Materiale sanitare – acestea sunt accesori de baza care sunt utilizate in acordarea de prim ajutor. Este vorba despre o rola de leucoplast cu dimensiuni minime de 2,5 m x 2,5 cm, patru plasturi pentru pansament rapid, cu dimensiuni minime de 6 x 10 cm si 5 pachete a cate 25 de bucati de comprese de tifon, sterile, cu dimensiuni minime 10 x 8 cm. Tot in acasta categorie se incadreaza si patru bucati de fasa tifon, de dimensiuni 5 cm x 4 m (doua bucati) si 10 cm x 4 m (doua bucati). De asemenea, este necesar ca trusa sa mai contina si doua bucati de bandaj nedeformabil, triunghiular cu doua laturi de minimum 80 cm, o fasa elastica 5 x 4 m, doua perechi de manusi de unica folosinta si patru bucati de pansament steril absorbant.

Instrumentar – din categoria obiectelor de instrumentar fac parte dispozitivul intermediar dedicat resporatiei gura la gura si foarfeca cu varfuri boante. Aceasta din urma trebuie sa aiba o lungime de 14 – 20 cm. Este necesar sa existe in trusa de prim ajutor auto cate o bucata din ambele tipuri de instrumente.

Materiale diverse – este vorba despre sase ace de siguranta, o folie de suprafietuire izoterma de dimensiuni 2,1 x 1,6 m, lista elementelor continute de trusa si o brosura cu instructiuni de prim ajutor. Aceasta din urma este esentiala, pentru ca ofera indicatii pretioase persoanelor care sunt puse in situatia de a acorda primul ajutor, fara sa fie pregatite in acest sens.

Pe Vesta-MagazinOnline.ro gasesti mai multe variante de truse prim ajutor auto. Aceste variante difera doar prin culoarea lor, care poate sa fie albastru, negru, portocaliu, gri, alb, rosu sau galben. Trebuie sa stii ca nu exista vreo obligatie legala, cu privire la culoarea pe care sa o aiba trusa. Important este ca aceasta sa fie valabila in permanenta si sa contina instrumentele de prim ajutor si indicatiile necesare, pentru ca acestea sa poata fi utilizate la nevoie de catre oricine!

Lasă un răspuns