Cine este Wargha Enayati și ce afaceri deține

Cine este Wargha Enayati și ce afaceri deține

Dr. Wargha Enayati este o figură remarcabilă în domeniul medical și în afacerile din sănătate din România. Cu o carieră impresionantă și o pasiune pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate, el este cunoscut pentru fondarea Rețelei private de sănătate Regina Maria și pentru contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea sectorului medical privat în țară. Acest articol de blog explorează viața și cariera lui Wargha Enayati, precum și afacerile pe care le deține.

Viața timpurie și educația lui Wargha Enayati

Dr. Wargha Enayati s-a născut în Germania, din părinți de origine persană, și a crescut în religia familiei, Bahá’í. În 1983, a venit în România și a început studiile medicale în orașul Regensburg din Bavaria.

Mai târziu, s-a mutat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, unde și-a continuat educația. Cu pasiune pentru medicină și determinare de a face o schimbare pozitivă în sistemul de sănătate din România, Wargha Enayati a rămas în țară și a devenit o figură semnificativă în domeniul sănătății.

Fondarea Centrului Medical Unirea și Rețelei Regina Maria

În anul 1995, Dr. Wargha Enayati a fondat Centrul Medical Unirea (CMU) în București, începând cu un cabinet de cardiologie într-un apartament din Piața Unirii. A fost un prim pas important în cariera sa în domeniul medical privat.

Unul dintre momentele cheie din cariera sa a fost introducerea noțiunii de abonamente medicale în România în anul 1996, ceea ce a condus la dezvoltarea unei piețe în valoare de 1,5 milioane de euro. În următorii ani, el a continuat să inoveze și să dezvolte CMU, transformându-l într-o rețea de servicii medicale multiple cu conexiune VPN și mai multe policlinici.

În 2007, Wargha Enayati a făcut o mișcare semnificativă prin vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile CMU către fondul de investiții 3i Plc, marcând astfel cea mai mare investiție din sistemul medical privat din România la acea vreme.

Regina Maria devine un nume de referință

În 2010, Wargha Enayati a realizat o a doua tranzacție importantă, aducând în acționariatul Regina Maria fondul Advent Internațional. Acest pas a permis extinderea și dezvoltarea rețelei de sănătate Regina Maria. De asemenea, a făcut prima achiziție a unui spital privat, Euroclinic, cu o investiție de 15 milioane de euro.

O altă mișcare semnificativă a avut loc în 2011, când Casa Regală a României a oferit acordul pentru ca entitatea privată să preia numele unei suverane române, transformând Regina Maria într-un nume de referință în domeniul sănătății. Sub conducerea lui Wargha Enayati, Regina Maria a dezvoltat și extins gama de servicii medicale, oferind tot mai multe opțiuni pentru pacienți.

Extinderea în diverse domenii ale sănătății

În 2016, Dr. Enayati a reintrat pe piața serviciilor medicale, devenind acționar principal la Intermedicas, o companie de concierge medical și opinii medicale secundare, precum și la MedicHub, o companie de comunicare medicală. Cu aceste investiții, el a continuat să aducă inovații în domeniul sănătății și să ofere soluții mai bune pacienților.

Grupul Enayati și misiunea sa

În 2018, Dr. Wargha Enayati a adunat toate aceste investiții sub o singură umbrelă, creând Grupul Enayati, cu mottoul “Healthcare Innovation for a cause” (în română, inovație în sănătate pentru o cauză). Acest grup include diverse companii și inițiative în domeniul sănătății, de la aplicații de programare la medic și platforme de recrutare medicală, până la servicii de îngrijire integrată a pacienților.

Contribuții sociale și viitorul lui Wargha Enayati

Pe lângă afacerile sale de succes, Wargha Enayati și soția sa, Mitra Enayati, au înființat Fundația Regina Maria în 2010, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane, cum ar fi cei fără venituri și asigurări medicale, sau copii. De-a lungul anilor, au deschis policlinici sociale și au oferit sprijin comunităților defavorizate.

În 2020, Dr. Enayati a finalizat proiectul Enayati Medical City, un complex medical de 60 de milioane de euro dedicat îngrijirii integrate a vârstnicilor și a problematicii oncologice. Acest proiect a adus împreună diverse servicii medicale sub același acoperiș, inclusiv un spital de oncologie, un ambulatoriu și un centru rezidențial de lux pentru vârstnici.

Cu o carieră impresionantă în domeniul sănătății și o misiune de a aduce inovații și îmbunătățiri în sistemul de sănătate din România, Dr. Wargha Enayati rămâne un nume de referință în domeniul medical și în afacerile din sănătate. Contribuțiile sale semnificative și pasiunea pentru sănătatea comunității arată angajamentul său de durată pentru cauzele umanitare și dezvoltarea sectorului medical.

Lasă un răspuns