blog general

Cipru – destinația ideală pentru o vacanță bine-meritată

Pentru că vine iarna și pe lângă peisajele frumoase din țara noastră, sărbătorile absolut speciale și momentele unice petrecute alături de familia noastră, avem și un bine-meritat concediu de care trebuie să ne bucurăm cât mai din plin. Vacanțe sunt de tot felul, iar site-urile care se ocupă de această perioadă frumoasă din an au pregătit zeci de oferte pentru toate gusturile. Putem găsi în lista lor de oferte atât țările preferate de români în ultimii ani, precum Grecia, Italia, Spania, Franța, dar și unele destinații mai speciale în care putem avea o vacanță de vis, precum Cipru. Aceasta, din urmă, va fi și subiectul articolului nostru de astăzi.

Situat la sud de Turcia, la vest de Liban și Siria și la nord de Egipt, dar și având Grecia la est și Israel la nord-vest, Cipru este o destinație ideală pentru o vacanță cu familia, prietenii sau iubita. Obiective turistice sunt la tot pasul, Republica Cipru fiind o țară cu o mare încărcătură istorică, cu cele mai frumoase plaje din lume, 57 la număr, pe care se pot găsi turiști până la jumătatea lunii octombrie, temperatura fiind potrivită pentru această metodă de relaxare.

Capitala din Cipru este singura capitală divizată din lume

Așa cum vă spuneam în rândurile de mai sus, această destinație este una plină de istorie și mister. Așadar, în Nicosia, capitala Ciprului, te poți plimba în două țări în același timp. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, în această capitală poți trece din Cipru de Nord în Cipru de Sud, dar pentru acest lucru ai nevoie de pașaport pentru că vei fi verificat la fiecare trecere dintr-o țară în alta în aceeași capitală a destinației tale turistice.

Putem vizita un oraș fără locuitori, păzit de soldați cu arme

În această destinație turistică putem trăi momente absolut speciale și misterioase, pe care nu le putem surprinde cu camerele de filmat sau fotografiat pentru că ne vor fi confiscate aceste dispozitive. Orașul Verosha este numit și orașul-fantomă din Cipru tocmai pentru că nimeni nu are acces în această zonă. Toți locuitorii au fost evacuați în anul 1974, atunci când insula a fost invadată de turci. De atunci, zona este închisă, iar turiștii nu au voie să surprindă imagini din acest oraș bogat în istorie.

Chiar dacă majoritatea turiștilor români nu cunosc istoria acestor locuri și mulți nu deosebesc Cipru de Nord de Cipru de Sud, românii au început să prezinte un interes din ce în ce mai mare pentru aceste locuri, rămânând fascinați după fiecare vizită. Un ghid turistic bine pregătit poate oferi informațiile necesare despre aceste detalii și lucrurile vor fi înțelese în detaliu de fiecare turist în parte.

Pentru că suntem curioși și de mâncare specifică locurilor pe care le vizităm în vacanțele noastre, trebuie să aflați că în Cipru se mănâncă extraordinar de bine. Cunoaștem deja halloumi și termenul de slow food pe care ciprioții îl respectă cu strictețe. Acest lucru înseamnă că stai la masă ore bune și servești, în timp, foarte multe gustări tradiționale care îți vor rămâne în minte pentru foarte mult timp.

Gazdele sunt foarte primitoare și vă pot influența pozitiv starea de spirit în orice moment al zilei. Ciprioții sunt niște oameni foarte calmi, care iubesc natura și sunt tot timpul veseli. Se va întâmpla de cele mai multe ori când vorbiți cu unul dintre ei, să vă simțiți foarte motivați și să le apreciați pasiunea cu care trăiesc și fac lucrurile de zi cu zi.

Eu vă propun să nu mai stați pe gânduri și să alegeți această destinație turistică pentru următoarea vacanță plănuită. Ca să fie lucrurile și mai ușoare, vă las niște date de contact al unui partener de încredere când vine vorba despre vacanțe.

BJR Vacante

B-dul Revolutiei 66B 310025, Arad, Romania

CUI: RO16576566

contact@bjr-vacante.ro

Tel: 0257-284.010

2 Comments

  1. Ochiu Rațiunii

    Mulțumesc mult pentru aceaste informații, chiar sunt interesat de Cipru de ceva timp, dar parcă nu-mi fac curaj să-mi cumpăr biletele de vacanță.

  2. TheNewThing

    Auzisem niște povești despre capitala divizată și chiar abia aștept să ajung în acele locuri speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 La Vorbitor

Theme by Anders NorenUp ↑