Condusul de masini si ingrijirea masinii tale

Nu mi-a placut niciodata iarna in totalitate, dar nici nu am avut vreun sentiment de ura pentru ea. Sunt anumite aspecte care imi plac si altele pe care le displac total. Fiecare iarna este o noua provocare pentru mine, nu imi place deloc sa merg prin frig sau sa suport gerul. Consider ca noptile de iarna sunt la fel de urate precum sunt de frumoase noptile de vara. Stiu ca este o comparatie putin cam fortata, dar acesta este ceea ce simt cand vine vorba de cele doua anotimpuri. Iarna anului acesta a reprezentat o noutate pentru mine pentru ca a fost prima iarna peste care am trecut din postura de sofer. Am invatat foarte multe lucruri pozitive si am capatat o oarecare experienta. Am putut pune in practica lucrurile pe care le stiam doar in teorie in ceea ce priveste condusul pe timp de iarna. De exemplu, am testat cum reactioneaza masina atunci cand franezi brusc, am testat chiar si ce se intampla daca virezi brusc de volan, toate astea pentru ca sunt omul caruia ii place sa testeze, sa invete din experienta si sa nu ramana cu semne de intrebare. Bineinteles, am facut toate aceste lucruri intr-un loc in care nu puneam viata nimanui in pericol. Sunt constient de ceea ce poate sa faca o masina si mereu am fost preventiv, cele doua aptitudini fiind fundamentale pentru un sofer, cel putin din parerea mea.

Cand vine vorba de partea mecanica, deoarece tatal meu nu a putut fi langa mine in aceasta iarna, a trebuit sa ma ocup tot eu. Aici bineinteles ca am fost ajutat de persoane profesioniste, deoarece nu este de gluma cand vine vorba de instalatii, revizii si anumite schimburi pe care trebuie sa le faci atunci cand situatia o cere. Lucrurile simple am preferat sa le fac singur pentru a invata si pentru a capata o oarecare experienta de care fiecare sofer are nevoie. De exemplu, mi-am schimbat singur cele patru anvelope vara pe care le aveam si le-am montat pe cele de iarna, ca acum, primavara (anotimpul in care scriu acest articol) sa pun din nou anvelopele de vara.

Imi place foarte mult sa conduc, dar si sa intretin masina pe care o conduc. Am aceasta placere inca din copilarie si consider ca mi-a fost insuflata de tatal meu care are meseria de sofer de aproape 30 de ani. Din aceasta pasiunea mi-am ales si facultatea la care studiez in acest moment pentru ca am fost mereu de parere ca trebuie sa activez pe un domeniu care ma pasioneaza. Nu sunt de acord cu parintii care isi obliga copii sa mearga la o anumita facultate deoarece poti produce mai multi bani din domeniul respectiv. Un tanar care lucreaza intr-un domeniu care nu-l pasioneaza nu va putea face niciodata performanta si va trai mereu in stres si in dezamagire. Eu vreau sa fac ceea ce-mi place, iar masinile sunt cea mai mare bucurie a mea. Tinand cont ca e un domeniu de viitor, consider ca am facut cea mai buna alegere pentru mine.

Un comentariu la „Condusul de masini si ingrijirea masinii tale”

Lasă un răspuns