Despre pasiune si voluntariat

Fac parte dintr-o asociatie de studenti care lanseaza foarte multe proiecte de succes, iar acest lucru consider ca ma dezvolta foarte mult personal. Chiar daca nu toata lumea priveste voluntariatul ca pe o activitate productiva, sunt de parere ca acele persoane care arunca cu anumite vorbe urate spre aceasta activitate sunt oameni care nu pot intelege ca nu orice activitate care nu produce bani este neaparat o pierdere de timp. Mi-am dat si eu seama de acest lucru cand am ajuns la facultate, pana atunci nu eram de acord cu voluntariatul pentru ca gandeam gresit. Daca aveti de gand sa ma intrebati ce fel de proiecte organizam in cadrul acestei asociatii, vreau sa v-o iau inainte si sa prezint cateva domenii de activitate pe care noi ne bazam si lansam niste proiecte de succes, cel putin la nivel local.

Avem foarte multe petreceri pe care le organizam, multe dintre ele in aer liber. Sunt foarte bune aceste petreceri deoarece ii ajutam sa treaca mai usor prin studentie, dar si peste stresul cumulat in orele de curs. Vreau sa va povestesc cateva lucruri de la ultima noastra petecere de acest gen, asta pentru a va face o idee despre ceea ce facem noi in cadrul asociatiei. Nu dau numele asociatiei deoarece acesta nu este un articol care promoveaza ONG-ul in sine, ci doar voluntariatul ca activitate generala. Am gasit o anumita tema de petrecere, am facut rost prin anumiti sponsori de toate produsele de care aveam nevoie pentru a da drumul distractiei, dj-ul este si el voluntar, deci nu a constituit o problema muzica pentru noi, ia promovarea a fost facuta in mare parte pe retelele de socializare, dar si prin viu grai, deoarece studentii vorbesc mult despre petreceri si sunt mereu dornici de distractie.

Un alt proiect interesant, cel putin din propria mea parere, este construirea unei masini, de la 0, care sa fie capabila sa faca spectacol intr-un concurs de drift. Pare greu la prima vedere, dar cu multa vointa si cu anumite cunostinte invatate la facultate si puse in practica, nimic nu este imposibil pentru noi. Avem si un eveniment organizat de noi pe acest domeniu (drift), deci nu ne vine foarte greu sa ne afisam munca. O parte dintre noi sunt pasionati de mecanica si masini si stiu sa foloseasca toate piesele si masinariile de care avem nevoie, incepand de la un compresor de aer si pana la ultima cheie dintr-o trusa. Cu pasiune si vointa poti cladi proiecte interesante de care sa fii mandru mai tarziu.

Pentru ca vreau sa ma dezvolt, urmaresc foarte multe tutoriale despre mecanica. Imi place foarte mult acest domeniu si vreau sa stiu mai mult decat ceea ce ne este predat la facultate. Internetul este cel mai bun ajutor al meu, imi place foarte mult sa navighez, deci am de unde imi lua informatiile de care am nevoie, in permanenta. Mereu i-am apreciat pe cei care stau pe sub masini si stiu cum se numeste fiecare piesa in parte si intr-o zi vreau sa ajung si eu profesionist in acest domeniu.

Lasă un răspuns