Asigurarea RCA este una dintre putinele polite de asigurare obligatorie din tara noastra si in acelasi timp si primul tip de polita care a fost obligatoriu. O asigurare RCA este cea care se incheie pentru orice tip de autoturism inmatriculat si aflat in circulatie in tara noastra. 

Pretul unui RCA nu este insa unul exagerat de mare, avand in vedere ca acest tip de asigurare este unul standard si cam acelasi pentru toate masinile, fie ca ai o Dacie, fie ca este vorba de un Audi Q7.

Asigurarea RCA

In acelasi timp, poti apela si la serviciile ieftine de incheiere a unei polite de asigurare cu ajutorul aplicatiilor electronice menite sa calculeze cel mai bun si mai avantajos pret pentru o asigurare si chiar sa compare rezultatele cu ofertele disponibile si la alte societati de asigurare.

Avantajele unei asigurari RCA

Beneficiind de avantajele unei asigurari auto RCA nu vei mai avea apoi niciun motiv pentru care sa iti faci probleme in acest sens si lucrurile vor sta cu siguranta mai bine decat inainte. Insa,  va trebui sa ai in vedere si faptul ca o oferta ieftina de asigurare RCA nu va fi intotdeauna de ajuns pentru masina ta si ca vor ramane numeroase riscuri neacoperite.

Pentru acoperirea acestora este indicat sa optezi si pentru una dintre ofertele ieftine si avantajoase de asigurare CASCO, a carei valoare este una cu mult mai in masura pentru acoperirea de riscuri cu mult mai mari si mai diverse decat polita ieftina de tip RCA.

Polita de asigurare RCA ar trebui in primul rand aleasa in functie si de broker-ul pe care o ofera, pentru ca in functie de broker difera si asigurarea. La fel si pretul este un criteriu important de care trebuie sa tii cont in aceasta alegere, dar unul dintre cele mai importante criterii care incepe sa ia amploare si in tara noastra este dat de sistemul bonus-malus, prin intermediul caruia oamenii vor plati o suma mai mica sau mai mare de bani.

Sistemul bonus-malus poate fi atat in avantajul cat si in dezavantajul soferilor. Astfel daca in ultimii ani ai fost un sofer exemplar si nu ai provocat niciun fel de accident, vei plati pentru asigurarea RCA un pret mai mic cu cel putin 10%. In schimb, daca ai fost un vitezoman si ai fost implicat in mai multe accidente auto s-ar putea sa ai de suferit de pe urma sistemului bonus malus si sa platesti pentru asigurarea RCA un pret mai mare decat in mod normal.

Asa ca ai mare grija la drumurile din Romania si condu prudent de fiecare data.