Cartile sunt o resursa excelenta pentru copii. Ele pot introduce copiii in lumi imaginare, le pot face cunostinta cu diferite personaje fantastice, pot ajuta la extinderea vocabularului, le pot stimula curiozitatea si imaginatia si le pot incuraja dezvoltarea intelectuala. Aceste carti pentru copii ofera, de asemenea, un mijloc de a petrece momente speciale si placute intre adulti si copii. Iata cum sa alegi carti copii in functie de categoria de varsta.

carti copii

Sugari si copii mici

Bebelusii se pot bucura de carti ilustrate pentru copii despre obiecte din lumea lor. De exemplu, carti in care vor vedea: oameni, imbracaminte, obiecte obisnuite de uz casnic sau animale. Cartile cu ilustratii simple atrag atentia celor mici. In plus, alege carti cartonate pentru ca sunt mai rezistente, usor de curatat si mai usor de manipulat de bebelusi si copii mici fara a deteriora cartea. La aceasta varsta frageda celor mici le place sa invete sa intoarca paginile si sa te asculte vorbind despre imaginile din carte.

Prescolari

Prescolarii se bucura de carti care au o texte scurte, dar care ii fac curiosi sa descopere mai mult, de imagini si povesti despre copilarie si obiceiuri specifice varstei. Le place sa auda aceeasi poveste din nou si din nou. Desi acest lucru poate parea obositor pentru cititor, este foarte benefic pentru dezvoltarea copilului. Selecteaza carti cu ilustratii creative si diverse, precum cele oferite de universenciclopedic.ro. O buna varietate de carti din diferite genuri este, de asemenea, importanta. Prescolarii prefera:

– Povesti reale in care regasim vehicule, animale, povesti despre anotimpuri;

– Povesti despre ceea ce fac cu adevarat animalele si despre ce cred oamenii ca vor sa spuna animalele prin sunetele lor;

– Povesti care contin cuvinte cu sunete amuzante;

– Povesti care pot fi citite in 5-10 minute cu unul sau doua randuri tiparite pe pagina;

– Povesti cu finaluri fericite.

De asemenea, alege carti cu imagini care spun povestea. Trebuie sa aiba imagini mari, colorate, imagini care prezinta obiecte si situatii din viata reala pe care copiii le recunosc cu usurinta.

Acestea sunt cateva criterii de alegere pentru cartile copiilor mici si cu varsta prescolara. La universenciclopedic.ro vei gasi un numar impresionant de titluri, printre care se numara si frumoasele si faimoasele carti din colectia Usborne. Intra acum pe site si alege cartile ce vor face parte din micuta biblioteca a copilului tau!