Tot ce trebuie sa stii despre pictura pe numere

Cand a fost prima data cand ai auzit de picturi pe numere? In cazul in care nu ai auzit de picturi numere, acesta reprezinta una dintre cele mai moderne, creative si relaxante activitati care presupune delimitarea unei imagini in forme si marcheaza fiecare forma individuala cu un numar care corespunde unei culori de vopsea. Artistii aspiranti completeaza fiecare forma cu culoarea necesara pana cand toate spatiile sunt umplute si se formeza o imagine. Pictura pe numere este cu adevarat la fel de usoara pe cat pare, tocmai de aceea a castigat o popularitate incredibila in zilele noastre si continua sa fie una dintre distractiile preferate ale multor oameni.

picturi numere

Istoria picturii pe numere

Aceste kituri de pictura pe numere au fost dezvoltate pentru prima data in 1950 de catre Max S. Klein, inginer si proprietar al Palmer Paint Company din Michigan. Aceste truse au fost create impreuna cu artistul Dan Dobbins. In anul 1951 acesta a vandut peste 12 milioane de kituri.

Merita mentionat faptul ca se spune ca Leonardo Da Vinci ar fi creat primul sistem de pictura pe numere. Alte surse sugereaza ca lui Michelangelo ar trebui sa i se atribuie inventia sistemului de pictura pe numere. 

Sfaturi pentru a picat ca un profesionist

In timp ce sistemul de pictura pe numere este extrem de simplu, exista anumite sfaturi care vor face experienta mai placuta si produsul final mai frumos:

– Asigura-te ca ai toate ustensilele necesare curate si la indemana, precum si o suprafata plana curata pe care sa incepi sa lucrezi. Dupa ce ai terminat de lucrat, curata pensulele si inchide culorile. Astfel vei preveni uscarea lor;

– Incerca sa lucrezi de sus in jos;

– Coloreaza mai intai cu culorile cele mai deschise sau cu cele mai intunecate. Pe final poti introduce culorile mixte. Acest lucru te va ajuta sa afli mai multe informatii pe parcursul despre tonul si cromatica culorilor;

– Daca panza este putin incretita inainte de a incepe sa lucrezi, pulverizeaza putina apa pe ea si calc-o cu fierul de calcat pe parea din spate. Pune o foaie de hartie intre fier si panza pentru a evita arderea acesteia;

– Coloreaza pe rand cu o singura culoare, incepand cu cele mai mari zone destinate culorii;

– Vei observa ca unele forme au doua numere in ele, nu doar unul. Acest lucru indica faptul ca trebuie sa amesteci doua culori impreuna. Proportiile egale ar trebui sa iti ofere o culoare potrivita, dar nu scufunda pensula dintr-un recipient de vopsea in urmatorul, deoarece vei contamina culorile.

Alege sa te relaxezi si tu cu ajutorul picturii pe numere sau fa un cadou inedit unei persoane dragi!

Lasă un răspuns