Daca esti pus in situatia de a inchiria o masina, trebuie sa stii ca tot procesul poate sa fie destul de dificil, mai ales daca esti intr-un oras in care nu exista foarte multe optiuni in acest sens. Evident, scopul este acela de a gasi o masina cat mai ieftina, care sa se comporte cat se poate de bine si care sa iti ofere toate avantajele de care ai nevoie.Pentu a face asta, trebuie sa analizezi cu atentie maxima ofertele firmelor de inchirieri auto.

Cum faci asta?

In primul rand, inainte de a inchiria o masina este bine sa te informezi online despre firma care ti se potriveste cel mai bine. Exista mai multe firme de rent a car in toata tara, asadar, optiunile tale sunt destul de variate.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti o firma de inchirieri este modul in care aceasta se comporta cu clientii. Din fericire, mediul online iti pune la dispozitie pareri ale clientilor despre o anumita firma si toate informatiile pe care le poti gasi despre cei pe care i-ai ales.

Asigura-te ca termenii si conditiile care iti sunt impuse sunt avantajoase pentru tine si ca toate clauzele contractuale sunt cat se poate de corecte.

Atunci cand inchiriezi masina trebuie sa tii cont de mai multe lucruri. In primul rand, trebuie sa analizezi cu atentie marimea ei. Nu are rost sa inchiriezi o masina mare, daca nu ai nevoie de mai mult decat deplasare, insa nici una prea mica daca vrei sa transporti bagaje foarte multe.

Un alt lucru foarte important este modul in care se prezinta masina. Inainte de a te urca in ea, verifica daca este zgariata si daca are toate componentele in stare perfecta. Cu siguranta nu iti doresti sa fii acuzat de un accident, daca acesta nu a avut loc si nu vrei sa platesti mai mult decat este necesar pentru inchirierea unei masini.

Este bine sa intrebi dealerul care este consumul masinii si sa ceri toate elementele de care ai putea avea nevoie pe drum. Asigura-te ca ai trusa de prim ajutor, roata de rezerva si, in cazul in care ai nevoie, un GPS sau chiar si scaun de copil. Desi toate acestea sunt detalii, de cele mai multe ori, detaliile marunte sunt cele mai importante si sunt cele care pot decide diferenta intre o zi reusita si una mai putin reusita.