Europa va interzice comercializarea mașinilor poluante din 2035

Europa va interzice comercializarea mașinilor poluante din 2035

Uniunea Europeană lansează o nouă interdicție care vizează industria de automobile. Se pare că țările membre din UE nu vor mai putea comercializa mașini pe benzină și diesel, începând cu 2035. Această nouă lege face parte dintr-un pachet de măsuri luate cu scopul de a combate încălzirea globală prin trecerea treptată către o industrie electrificată. Executivul își propune să reducă cu 55% rata emisiilor de carbon până în 2030.

Potrivit planurilor sale de electrificare, comisia se așteaptă la 16,3 milioane de stații de încărcare până în 2050. Efectele încălzirii globale au început să se resimtă puternic în ultimii ani, trezind conștiința marilor companii care folosesc industrii poluante la scară largă. Astfel, producătorii de automobile au început să dezvolte noi tehnologii prin care să reducă emisiile nete de carbon. Asociația europeană a industriei auto (ACEA) este de părere că interzicerea anumitor tehnologii nu este o cale rațională de urmat, adăugând că motoarele cu ardere internă, hibrizii, vehiculele electrice cu baterie și vehiculele pe hidrogen trebuie să joace un rol în tranziție.

Planurile de investiție nu se rezumă doar la producția de mașini verzi, ci și la adaptarea infrastructurii la noua tehnologie. Executivul estimează că pentru a introduce necesarul de încărcătoare publice și private până în 2040, se vor cheltui între 80 și 120 de miliarde de euro la nivel european. În acest fel, UE speră că-și va atinge obiectivul de a reduce rata emisiilor de carbon cu 50% până în 2030. Mai multe informații despre planurile de sustenabilitate și investițiile făcute de marii producători auto puteți afla accesând thecars.ro.

Lasă un răspuns