Vorbim astăzi despre un subiect relativ nou în lumea business-ului, având în vedere faptul că lansarea sa datează de doar câțiva ani. Web hosting-ul devine mai rapid și eficient cu găzduire prin platforma cPanel și stocare SSD, folosindu-ne de ajutorul celor de la Namebox. Datorită web hosting-ului lor putem stoca fișierele, bazele de date și email-urile aferente unui site și avem posibilitatea de accesare a acestora prin browser, oriunde în lume. Dar mai întâi, haide să începem prin a vedea ce presupune acest domeniu.
Informează-te despre domeniul web
Când ești nou într-un domeniu, mai întâi te documentezi într-un mod serios și profesionist, iar mai apoi aduci bagajul cu decizii și îl aplici bazându-te pe nevoile tale. Iar această tehnică o vei putea aplica și pentru găzduirea propriului site și pentru a reuși ceea ce ți-ai propus. Așadar, în următoarele rânduri ne vom informa împreună.
Ce este web hosting-ul și cum ne poate ajuta?
Web hosting-ul sau găzduirea web este un serviciu oferit companiilor și persoanelor particulare, un serviciu care le permite acestora să își publice un site web pe Internet (World Wide Web) și să îl pună la dispoziție pe web „vizitatorilor” online. Furnizorul acordă clientului spațiu de memorare pe un server conectat la Internet și de obicei se află fizic într-un centru de date. Iar pentru că fiecare site web din lumea aceasta ocupă spațiu pe un server fizic undeva în lume, serviciul de web hosting ne ajută să stocăm datele și fișierele.
Furnizorul poate:
- aloca fiecărui site web găzduit un nume de domeniu unic
- pune la dispoziția clientului spațiul de stocare necesar site-ului web și adreselor de e-mail, alături de un întreg server virtual, incluzând și sistemul său de operare.
Dintre cele mai des întâlnite pachete de web hosting, regăsim cele două mari categorii:
- Host gratuit: acest tip de host prezintă foarte multe limitări și deseori întâmpinăm reclame.
- Host împărțit (shared): site-ul este amplasat pe un server care mai susține alte site-uri, site-uri ce împart și ele resursele și sunt limitate.
Cele mai noi platforme sunt cele cPanel, care furnizează certificat TLS pentru securizarea conexiunii dintre website și vizitatori. Google favorizează din punct de vedere al SEO site-urile protejate printr-un certificat de acest tip.
Soluții gândite de experți pentru website-uri rapide. Tot ce ai nevoie pentru o afacere de succes
Domeniu gratuit – Namebox oferă la activarea oricărui pachet de găzduire web achitat pe o perioadă de minim 12 luni un domeniu cu extensia .RO în mod gratuit
Backup zilnic – Salvarea zilnică a copiei contului tău de găzduire web în două locații diferite și păstrarea ei timp de 10 zile
Imunify360 – Cea mai inteligentă soluție de protecție în timp real împotriva atacurilor de tip malware
Migrare – Oferirea unui serviciu de migrare de la un alt provider fără downtime și bătăi de cap, free of charge. Te poți relaxa în timp ce profesioniștii lucrează pentru tine
Protecție DDoS – Protecție împotriva atacurilor de tip DDoS prin soluția dedicată Arbor implementată la nivel de datacenter
99,99% Uptime – Utilizarea celor mai moderne echipamente și centre de date din Europa pentru a asigura un uptime lunar de 99,9%
App installer – Instalarea aplicațiilor direct din cPanel nu a fost niciodată mai ușoară cu ajutorul aplicației Softaculous
SSL Gratuit – Poți instala SSL-ul Let’s Encrypt direct din cPanel. Arată vizitatorilor că iei securitatea în serios atunci când vine vorba de datele lor personale.
Ce poți găzdui prin namebox
Website-uri – De la un simplu blog personal sau website de prezentare, până la un super website corporate, găsești cu siguranță soluțiile potrivite pentru a-ți creea site-ul mult dorit.
Magazine online – Găzduire a peste 10.000 de site-uri, o mare parte din ele magazine online WooCommerce, OpenCart, Magento, Cs-Cart și Prestashop.
Aplicații Web – Dezvolți o aplicație iOS, Android, Python, Angular sau pur și simplu o aplicație nativă NodeJPS? Găsim soluții pentru tine.
Dar indiferent de alegerea ta privind web hosting-ul, alege host-ul care ți se potrivește cel mai bine pentru tine, alături de pachetul ideal. Un site de succes se clădește de-a lungul timpului, nu apare peste noapte printr-un minim de efort. Finalizând cu ideile, pentru dvs. am pregătit ca de final și răspunsul la cele mai comune întrebări.
De ce tip de găzduire am nevoie?
- Totul depinde de nevoile site-ului dvs. Pentru începători sau site-uri mici se recomandă pachetele de găzduire SSD sau pachetele de găzduire NVMe, ambele fiind de tip shared. Pentru proiectele avansate se recomandă închirierea unui server VPS cu resurse dedicate și panou de control cPanel.
Cât timp durează activarea unui domeniu?
- Numele de domenii comandate prin intermediul site-ului devin active în câteva minute după confirmarea plății în sistem. Este foarte important ca în timpul înregistrării să completezi toate câmpurile (CNP sau datele fiscale ale firmei – în cazul domeniilor.ro).
- În cazul în care nu sunt completate toate câmpurile în momentul realizării comenzii, activarea nu este realizată în mod automat, fiind nevoie de o verificare în prealabil din partea echipei.
Cum activăm un certificat SSL în WordPress?
- În cazul în care ai activat un certificat SSL în cPanel, însă site-ul tău se accesează tot pe protocolul http://, este necesar să parcurgi pașii de mai jos pentru a seta site-ul să utilizeze protocolul corect.
Pasul 1: Autentifică-te în panoul de control accesând în browser link-ul: „domeniu.ro/wp-admin”
Pasul 2: Din panoul de control selectează Setări > Generale
Pasul 3: În câmpurile „Adresa WordPress/Adresa Site” modifică protocolul „http” cu „https”.
Pasul 4: Salvează modificările.