Sebeș este unul dintre cele mai importante orașe din Transilvania, plin de istorie, cultură și tradiție. Toate elementele sunt armonizate datorită arhitecturii sale. Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare în Sebeș, atunci Hotelul Leul de Aur cu siguranță vă va depăși așteptările de la o astfel de locație.

Hotel Leul de Aur - Cazarea din Sebeș pentru vacanțe reușite!

Istoria orașului Sebeș

Se află în județul Alba. Orașul este o istorie vie a României.

A fost înființat în perioada medievală, în anul 1150. Mai este numit și ”orașul turnurilor și fortificațiilor”.

În locul Sebeșului actual, se afla o așezare dacică, ce mai apoi a fost alipită Imperiului Roman. Aici s-au stabilit populații din zona Rinului și Moselei. Mai exact, oamenii veneau din regiunea Luxemburgului și a vestului Germaniei din zilele noastre.

Face parte dintre cele șapte cetăți medievale de o importanță majoră ale Transilvaniei.

În anul 1387, în Sebeș au început să se ridice ziduri. Chiar dacă orașul are o suprafață redusă, acesta a devenit primul oraș din Transilvania ce este înconjurat complet cu fortificații din zidărie.

Hotel Leul de Aur - Cazarea din Sebeș

Obiective de vizitat în Sebeș

Pentru iubitorii perioadei medievale, orașul Sebeș este un loc important ce merită cu desăvârșire să fie admirat.

Biserica Evanghelică – Lutherană, a fost construită într-un stil gotic, în secolul XIII și XIV. Ulterior, renovarea s-a realizat în stilul Renașterii.

Alt obiectiv turistic, ce-și merită atenția, este Turnul Octagonal, aflat exact lângă Mânăstirea Franciscană.

Cine își iubește țara și mulțumește eroilor noștri pentru libertatea pe care o avem astăzi, va dori să viziteze și Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial. Acesta este amplasat în cimitirul romano-catolic.

A fost ridicat cu scopul de a ține vie memoria eroilor ce au luptat în Primul Război Mondial. Există și un Obelisc, ce are o înălțime de 1,6 m, realizat din calcar cioplit.

Pe trunchiul monumentului este amplasată o placă din marmură pe care este inscripționat: ”În amintira eroilor căzuți în Războiul Mondial 1914-1918.”

Pe lângă acest monument, mai există unul pentru eroii români din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Acesta a fost dezvelit doar în anul 1958, amplasat în parcul din centrul orașului. Are scopul de a cinsti memoria eroilor ce au luptat până la moarte în Al Doilea Război Mondial.

Pe acesta este inscripționat ”În amintirea eroilor căzuți în lupta contra fascismului.”

Râpa Roșie este o rezervație geologică, la doar 3 km de oraș, întinsă pe o suprafață de 25 de hectare, ce cu siguranță merită vizitată măcar o dată în viață.

Cel mai vechi și cel mai nou hotel din Sebeș – Hotelul Leul de Aur

Hotelul Leul de Aur este în același timp și cel mai vechi, dar și cel mai nou hotel din Sebeș. Datează încă din anul 1417. La începuturi a fost han, iar cu ajutorul modernismului, și-a primit statutul de un hotel premium cu camera de 3 și de 4 stele.

Cel mai frumos element este că proprietarii au pus mare preț pe arhitectura originală și pe tradiția hanului. Astfel, toate îmbunătățirile au fost realizate direct proportional cu arhitectura inițială și scopul hanului, mai exact, loc de popas, răsfăț și mai ales relaxare.

Fațada și spațiile originale au fost păstrate cu sfințenie. Însă, clienții se pot bucura de confortul sporit din zilele noastre datorită accesoriilor și facilităților oferite de către Hotelul Leul de Aur.

Hotelul, fostul han, are 21 de camere de 3 stele și 27 de camere de 4 stele. Toate camerele sunt dotate cu minibaruri, aer condiționat, Wi-Fi și tot ce are nevoie vizitatorul pentru a i se depăși așteptările.

Hotel Leul de Aur

Cultura săsească a zonei este în armonie cu bunul gust și rafinamentul. Detaliile cu care au fost amenajate camerele scot în evidență eleganța.

Camerele anotimpurilor sunt cele mai speciale dintre camerele de 4 stele. Mobilierul și accesoriile au rolul de a reda sentimentele pe care le trăim în fiecare anotimp.

La Hotelul Leul de Aur se cazează chiar și oameni importanți, de business. Există o sală de conferințe, ce are capacitatea de a găzdui orice fel de eveniment: team-building-uri, conferințe de presă, lansări de produse, ședințe executive și așa ma departe.

În incita hotelului există un bar, un restaurant și o cramă. Toate sunt special concepute pentru confortul turiștilor. Începând de la cele mai mici detalii, spațile sunt pregătite să asigure îndeplinirea gusturilor și pretențiilor clienților hotelului.

Unii oameni compară Hotelul Leul de Aur cu un oraș în miniatură. Există tot felul de activități pe care vizitatorii le pot aborda indiferent de scopul vizitei. Sunt chiar și magazine de confecții, bijuterii, ATM și schimb valutar în interiorul fostului han.

Hotel Leul de Aur

ADRESA: 515800 Sebeș, Str Lucian Blaga nr 8, Județul Alba
RECEPȚIE
Fix: 0258 734 500, 0358 401 510
Mobil: 0771 136 525
Fax: 0358 401 511
Email: reservations@leuldeaur.com, office@leuldeaur.com