Prima data cand intram in contact cu o persoana privim catre chipul sau. Privim ochii, nasul, gura si simetria dintre acestea. Privind fata ne putem face o parere initiala, atat din igiena persoanala, cat si din mimica fetei. O fata cat mai expresiva da de gol numeroase ganduri, sentimente si trairi interioare, semne clare ale inteligentei, pe cand o fata saraca in expresii denota plictiseala si mediocritatea.

Datorita acestor factori, multe persoane acorda o ingrijire deosebita infatisarii lor, mai ales a chipului, a parului si a accesoriilor pe care urmeaza sa le poarte, acestea fiind menite sa scoata in relief trasaturi precum culoare ochilor sau a buzelor.  

Cand vine vorba de ingrijirea tenului, de-a lungul timpului, atat femeile, cat si barbatii si-au dezvoltat propriile ritualuri de frumusete si ingrijire personala, fie ca vorbim despre intregul corp, fie ca vorbim doar despre o parte a corpului, si anume tenul, zona pe care de obicei femeile pun mai mult pret. Si barbatii pun accentul pe ingrijirea tenului, insa nu atat de intens precum o fac femeile, folosind mai putine produse, si deci mai putine procedee. 

Ce inseamna si ce presupune mai exact un ritual de ingrijire?

Ei bine, ritualul se refera la actiunile repetitive constant, realizate in acelasi moment al zilei, pe o perioada indelungata de timp. Pot exista ritualuri doar de curatare a impuritatilor fetei, de demachiere, ritualuri de infrumusetare, ca pensatul sau epilatul cu ceara, ori ritualuri de hidratare, sau toate la un loc.

Nimeni nu poate impune ce este prioritar sau care este ordinea corecta, de aceea am si mentionat faptul ca fiecare persoana isi are propriile sale etape si propriile modalitati.

ingrijire personala

Daca barbatii folosesc barbieritul sau pur si simplu renunta si aleg cresterea barbii, pensatul, tunsul si utilizarea accesoriilor, precum cerceii sau lantisoarele, femeile au parte de o sesiune de pregatire mult mai riguroasa, ce presupune pasi de urmat in plus fata de rutina barbatilor.

Femeile aleg sa isi pun in evidenta trasaturile si totodata sa isi mascheze cu precizie defecte, precum cosurile, petele sau alunitele, cu ajutorul machiajului. Pe langa precizie si produse de calitate, elementele indispensabile sunt pensulele de machiaj, acestea fiind cele mai importante accesorii in realizarea individuala a unui machiaj sau in job-ul unui make-up artist. Prin urmare pentru un machiaj reusit este absolut necesara o trusa profesionala de pensule pentru machiat, pensule de diferite marimi, forme si utilizari. 

ingrijire personala

Este binestiut faptul ca femeilor le place diversitatea. Diversitate privind garderoba, accesoriile sau produse cosmetice si de ingrijire personala. Diversitatea are nevoie de spatiu de depozitare, insa atunci cand suntem in continue deplasari cum le transportam dupa noi fara a cara prea multe bagaje? Este simplu. Prin achizitionarea unei genti cosmetice in care sa introducem toate cele necesare calatoriilor. Gentile cosmetice sunt special create pentru astfel de misiuni, de aceea sunt dotate cu compartimente numeroase si spatioase, realizate din materiale rezistente pentru o protectie ridicata in cazul socurilor neasteptate sau loviturilor neprevazute.

ingrijire personala

Un alt accesoriu de baza ce poate usura cu mult munca unei femei este o lampa cosmetica. Aceasta lampa nu este una oarecare, ci una cu ajutorul careia se pot remarca pana si cele mai minuscule imprefectiuni ale pielii, fapt datorat de lumina LED. Bratele metalice permin reglarea cu usurinta a inaltimi, dar si a pozitionarii dupa bunul plac, datorita flexibilitatii piciorului. Datorita luminii puternice pensatul devine doar o joaca de copii, iar machiatul devine mult mai usor, disparitia umbrelor permitand realizarea unui make-up perfect.

Accesoriile destinate protejarii sau completarii produselor de ingrijire personala sau cosmetice sunt baza indeplinirii unui ciclu complet de ingrijire, fara de care rutina noastra ar deveni mult mai complicata, ar necesita mai mult timp, iar rezultatele nu ar mai fi atat de satisfacatoare.

Pagina de FaceBook Selgot – SelGot Romania.