Locuri de vizitat pentru o vacanta de neuitat in Zanzibar

Cea mai asteptata perioada de peste an este cea a concediilor – fara nici un dubiu. Toti cauta destinatii de vacanta cat mai exotice, in care sa vada ceva nou, altfel. Ofertele agentiilor de turism cuprind in cea mai mare parte locatii pe care multi dintre noi deja le-am vizitat. Vrem sa vedem ceva nou! Ce facem in acest caz? Cautam mai atent in lista cu oferte pentru sejururi de vacanta.

Desi vara lui 2018 pare un timp destul de indepartat, timpul trece mai repede decat ne inchipuim. Cu cat este mai aproape perioada concediilor, cu atat cresc agentiile preturile. Se pare ca anul ce urmeaza turistii sunt atrasi spre Zanzibar pentru ca ar fi recomandarea ideala pentru cei in cautarea de vacante exotice si experiente memorabile.

Mi s-a parut o idee interesanta, motiv pentru care am realizat o lista cu locuri de vizitat in Zanzibar, mai ales dupa ce am descoperit ofertele de pe ikaturism.ro pentru aceasta destinatie.

Zanzibar – destinatia ideala de vacanta pentru 2018

Oricine iubeste natura va iubi si Zanzibar pentru ca este una dintre acele insule cu vegetatie luxurianta, dominata de plaje cu nisip alb si o mare de culoarea smaraldului.

STONETOWN, capitala insulei, este cunoscut ca fiind orasul sultanilor de origine araba. Dupa cum insusi numele il insinueaza, acesta a fost construit din piatra si era dominat de constructii surprinzatoare prin aspect. Abia dupa perioada comunista, ruinele in care s-au transformat vechile cladiri au fost inlocuite de de palatele si vilele sultanului si ale aristocratiei arabe. Mare parte a acestora, devenite muzee, pot fi admirate astazi de turistii fascinati de descoperirirea unui mix etnic si cultural fara cusur. Poti vedea in Stonetown palatul regal cu lift, piata de peste de la malul marii, precum si strazile ce abunda in elemente reprezentative ale artei locale.

Spice Tour este un alt loc in care iti vei dori sa ajungi daca urmatorul concediu il vei petrece in Zanzibar. Mii de turisti au fost atrasi aici de mirodeniile specifice Zanzibarului. Acestea reprezinta o buna parte din agricultura locala, fiind organizate chiar tururi ce vizeaza vizitarea a diverse plantatii de mirodenii. Turistii sunt dusi prin minigradini botanice – aici poti vedea din ce se face ciocolata, poti vedea fructul in sine.

Blue Safari este destinatia ideala pentru tine daca esti pasionat de tot ceea ce inseamna zoologie. Parcurile nationale de aici sunt bogate in specii de animale pe care oricare dintre noi am dori sa le vedem macar o data in viata: lei, zebre, rinoceri, girafe, hipopotami. Daca iubesti marea cu atat mai mult vei vrea o oferta de vacanta in acest loc pentru ca insula este inconjurata de o mare superba, dar si de insulite cu plaje de neuitat.

Plajele Zanzibarului iti vor parea locurile in care orice griji devin parte a trecutului. Acestea sunt definite de alb, de un nisip fin si o mare albastra cu cea mai clara apa. Adevarata magie consta in faptul ca fluxul si refluxul este atat de puternic incat ai putea avea parte de o surpriza de proportii. Care? A doua zi s-ar putea ca marea sa se fi mutat cu cateva sute de metri mai incolo!

Sunt lucruri deosebite, cu care numai natura ne poate surprinde deseori. Desigur, nu numai frumusetile acesteia sunt motivul pentru care ar trebui sa ajungi acolo. Cultura, oamenii, toate atrag prin ceva deosebit, nemaintalnit. Rezerva vacanta la care visezi pe ikaturism.ro pentru a beneficia de preturi rentabile.

Lasă un răspuns