Managementul conferintei: 5 avantaje ale gazduirii unei conferinte virtuale

conferinte online

Conferintele virtuale au fost o posibilitate tehnica de cativa ani si, desi sunt uneori considerate o alternativa la intalnirea fata in fata cu oamenii, cu optiunile tot mai mari de software de gestionare a conferintelor disponibile, ar putea oferi nu numai o alternativa la gazduirea de conferinte academice, dar poate fi si optiunea preferata avand in vedere beneficiile extinse.

Accesibilitate

Pentru a fi un cercetator de succes in lumea conferintelor academice, este esential sa fiti bine finantat, situat undeva cu conexiuni bune de calatorie (si optiuni de viza non-restrictive), sa fiti fizic mobil sau sa nu fiti legat de responsabilitati extinse.

Acest lucru exclude portiuni imense de potentiali colaboratori din comunitatea academica, care pot fi usor incluse cu un software complet care poate fi accesat atata timp cat aveti o conexiune la internet de incredere. Prin conferinte online, cei care locuiesc in parti indepartate ale globului, persoanele care lucreaza cu norma intreaga – in special parintii – si cei cu mobilitate limitata, pot participa la conferinte de cercetare din propriile case.

Beneficiile conferintelor online sunt multiple. Accesibilitatea si incluzivitatea aduce cu sine contributii mai bogate si diverse la lumea cercetarii, care pot avansa toate domeniile de studiu si, pe baza individuala, pot imbunatati cariera si dezvoltarea profesionala.

Scalabilitate si control instantaneu

Cand planificati o conferinta academica in lumea fizica, numerele si spatiul sunt foarte importante. Spatiul locului, logistica, bugetele complexe, alimentatia, numarul de participanti, personalul de asistenta si camerele de hotel trebuie sa fie luate in considerare si bugetate in planul dvs. de conferinta.

Lasă un răspuns