Milano, poate cel mai important oraș din Italia de nord, recunoscut ca și capitala modei și a bunului gust, atrage tot mai mulți turiști pasionați de traveling, dar mai ales, iubitorii de shopping, cu magazinele de renume din acest minunat oraș. Este localizat pe câmpiile Lombardiei, una dinte cele mai populate regiuni din Italia și una dintre cele mai bogate din Europa. Chiar dacă, la prima vedere, este o zonă luxoasă, turiștii pot opta pentru o vacanță în Milano și cu un buget redus, atracțiile turistice fiind numeroase și accesibile pentru toată lumea. Bineînțeles, costurile unei vacanțe în această zonă sunt influențate de numărul produselor cumpărate din zecile de magazine de top.

Așadar, este orașul unde poți avea una dintre cele mai frumoase excursii pe care ți le-ai putea imagina, pline de locuri pline de romantism, dar și unele pline de modernism și accesorii luxoase din magazinele cu renume. Dacă bugetul permite, nu ar trebui ratate nici acele excursii cu barca sau un tur cu elicopterul, experiențe unice care-ți pun adrenalina în mișcare.

Obiective turistice

  • Domul din Milano

Fiind a cincea catedrală a lumii și a doua din Italia, domul este construit în anul 1386 și este un monument impresionant construit integral din marmură albă, deține foarte multe statui și turnuri care reușesc să atragă mii de turiști în fiecare sezon.

Construcția are o suprafață interioară de 11.700 metri pătrați, ceea ce o face a treia cea mai mare biserică din lume, primele locuri fiind ocupate de Bazilica Sfântul Petru din Vatican și Basilica do Santuario Nacional de Nossa Senhora din Brazilia. Domul din Milano este cunoscut ca fiind o construcție dedicată Fecioarei Maria având și o statuie ce o reprezintă pe Maica Domnului, statuie care este acoperită cu 4.000 piese de aur. Această reprezentare este amplasată în principalul vârf al domului.

Este important de menționat pentru viitorii turiști că se pot plimba pe acoperișul catedralei de unde priveliștea acestui minunat oraș este una de vis.

  • Naviglio

Pentru cei tineri, dar și pentru cei cărora nu li s-a distrus spiritul petrecerilor, acest loc este ideal și va naște amintiri de neuitat. Dacă vizitați ziua acest loc, o să vi se pară foarte aerisit și liber, ca imediat după lăsarea serii tot cartierul să devină neîncăpător, iar terasele și restaurantele care găzduiesc festivaluri de muzică cu diferiți artiști locali, fără locuri disponibile.

Cea mai potrivită lună pentru a vizita acest minunat loc este, fără doar și poate, luna aprilie, atunci când se organizează deja ca o tradiție Festa di Flori. După cum îi spune și numele, tot cartierul va fi plin cu flori de toate culorile. Tot în aceeași lună are loc și Festa del Naviglio, festival dedicat atichităților și concertelor ale unor artiști recunoscuți pentru melodiile lor care stârnesc reale emoții.

  • Castelul Sforzesco

Chiar dacă este considerat un simbol al tiraniei, dar și al domniației străine, acest obiectiv turistic atrage turiști de pe tot Globul și a devenit unul dintre cele mai venerate centre culturale din lume. În acest complex se pot găsi sculpturi realizate de cunoscutul Michelangelo, dar și picturi marca Adrea Mantegna. De asememea, sunt incluse mai multe muzee și este o atracție unde turiștii se pot bucura de artă la cel mai înalt nivel.

Este situat foarte aproape de Domul din Milano și este organizat în două curți delimitate de logii și arcade splendide. Castelul care este construit din cărămidă roșie sub forma unei fortărețe de apărare. A suferit distrugeri esențiale în anul 1447, dar a fost refăcut de familia Sforza, de unde a fost inspirat și numele actualului obiectiv turistic din Milano. Serviciul ideal la care pot apela turiștii este cel de închiriere elicopter pentru a zbura deasupra întregului castel de unde se pot observa peisaje și detalii ce te lasă fără respirație.

În interiorul castelului se pot găsi și astăzi Muzeul Egiptean, Muzeul Mobilei, Muzeul de Artă, dar și Muzeul Instrumentelor Muzicale. Una dintre porți duce chiar spre Parco Sempione, unul dintre cele mai populare spații verzi din Milano. Într-un oraș atât de populat și circulat, un astfel de loc plin de natură și verdeață este o gură de oxigen binemeritată.

  • Stadionul Giuseppe Meazza – San Siro

Fanii fotbalului și nu numai, pot apela la servicii de închiriere mașini pentru a ajunge la acest obiectiv turistic care nu este de ratat indiferent de perioada șederii în Milano. Acest stadion reprezintă “acasă” atât pentru echipa Inter Milano, cât și pentru AC Milan, ambele recunoscute în lumea fotbalului pentru rezultatele avute de-a lungul timpului, dar și pentru jucătorii pe care i-a lansat aceste echipe cu renume.

În interiorul stadionului pot fi vizitate și trofeele și diferite exponate obținute de cele două echipe de-a lungul anilor. Pentru fanii care vor să pătrundă mai mult în intimitatea fotbalistică a acestui stadion, pentru o sumă modică, se pot organiza vizite în interiorul vestiarelor celor două echipe.

  • Muzeul National de Știință și Tehnică Leonardo da Vinci

Aici sunt exponate peste 10.000 de piese de artă, printre care și foarte multe piese originale. Numele este inspirat după marele Leonardo da Vinci, iar muzeul se laudă cu obiecte care i-au aparținut marelui reprezentant al Renașterii italiere. De-a lungul vieții sale, acesta a fost un artist universal, s-a ocupat de scrieri, muzică, inginerie, arhitectură, sculptură, pictură și chiar și geologie, cartografie și anatomie.

În lista de mai sus sunt prezentate doar câteva dintre atracțiile pe care Milano le oferă și care atrag turiști din fiecare colț al lumii. Fiind capitala modei și a design-ului, pe străzile acestui oraș vă puteți întâlni la orice oră cu artiști și persoane publice pe care nici nu ați îndrăznit să sperați că o să-i vedeți vreodată în viața reală. Dacă aceștia pot apela oricând la închiriere avion privat, deoarece situația financiară le permite, ceilalți turiști pot opta pentru alte mijloace de transport care duc în același loc minunat și atât de recunoscut pentru turismul de calitate practicat aici. Cu cât zilele de vizită sunt mai multe, cu atât puteți să vă bucurați de mai multe obiective turistice oferite de Milano.