Vin dintr-o familie în care meseria de șofer este un respectată și demnă de toată mândria. Tatăl meu este absolut îndrăgostit de șofat, mai ales camioane, are o experiență pe care nu mulți șoferi o au, dar cu siguranță una pe care și-ar dori-o majoritatea dintre noi. Chiar dacă a mai cochetat și cu alte meserii, de fiecare dată a revenit la pasiunea lui care îmbină utilul cu plăcutul. A fost șofer pentru foarte mult timp în țară, iar acum conduce un camion prin toată Europa. Pe lângă pasiune și experiența pe care o are, el este conștient că este job-ul care ne asigură nouă, familiei lui, traiul sigur și fără grija zilei de mâine. Consider, după foarte multe discuții avute cu tatăl meu despre această meserie, că trebuie să îți placă foarte mult, să-ți respecți mașina așa cum te respecți pe tine și să nu te temi de nicio cursă. Dacă ar fi să își calculeze vreodată numărul kilometrilor parcurși cred că rezultatul ar fi de ordinul milioanelor, iar când spun asta nu exagerez deloc.

De mic copil, fiind foarte atașat de el, mi-a plăcut să știu totul despre o mașină de acest gen și astfel am învățat multe despre elemente caroserie pe care un camion le deține. Îmi plăcea, pe vremea când el lucra la o firmă de transport din țară, să alerg din urma camionului când venea cu acesta acasă. Chiar dacă erau rare dățile când se întâmpla acest lucru, am foarte multe amintiri plăcute din urma acestei experiențe. Nu eram doar eu din urma lui, ci tot prietenii mei pe care i-am îndrăgostit eu de mirosul motorinei arse și sunetul motorului unui astfel de camion. Când aveam ocazia să plec cu el într-o cursă eram cel mai fericit și nu dormeam deloc cu câteva zile înainte din cauza sentimentului de bucurie care mă încerca.

Mi-au plăcut mereu și încă îmi plac foarte mult camioanele conduse de niște șoferi disciplinați care, așa cum menționam în rândurile anterioare, își iubesc meseria și mașina. Mulți dintre ei își pun fel și fel de ornamente în geam care se văd fantastic noaptea, alții își montează noi accesorii folositoare, cum ar fi suportul de apărătoare noroi cum e cel din imaginea de mai jos. Nu-mi plac cei care încă poartă tot felul de plușuri pe interiorul parbrizului camionului sau fel și fel de jucării pentru că mi se pare că strică din imaginea impunătoare pe care o are o astfel de mașină.

Tatăl meu conduce la momentul actual o Scania, dar de-a lungul anilor a fost la volanul camioanelor de orice marcă, de la Volvo la Mercedes, de la Renault la Man, de la Iveco la DAF, iar acum preferă această marcă pe care o conduce deja de ani buni. Consider că fiecare șofer cu experiență în acest domeniu, al transporturilor cu camionul, are câte o marcă preferată și susține la fiecare discuție pe această temă, că este cea mai bună din cele actuale pe piață. Pentru că fiecare își iubește mașina, șoferii vor să le laude cât mai mult.

La momentul actual, joburile de șofer pe camion sunt extrem de multe, firmele mari de transporturi au nevoie în permanență de șoferi experimentați, dar și de juniori în acest domeniu care vor să învețe. În ciuda faptului că este o meserie foarte bine plătită și o meserie de care te îndrăgostești ușor, cerința de forță de muncă în domeniul transporturilor nu se epuizează niciodată.

Am văzut în ultimul timp și am și eu foarte mulți prieteni tineri care aleg să facă această meserie. Nu este un job deloc ușor, dar cu siguranță este o pasiune.

S.C. Sing Sing S.R.L, Bulevardul Ferdinand I, Nr. 60, 510114, Alba Iulia, Jud. Alba

Sunați-ne acum: +40 745 076 236

E-mail: office@camioane-autoexpress.ro