Crazy Grandpa’s Garage este un shop ce se ocupă cu modificări custom pentru persoanele pasionate de mașini. Sunt o afacere full service, adică pun la dispoziția clienților totul, de la producție, design și execuție.

Pasionații care apelează la acest garaj pot lăsa mașina la ei și să o ia cosmetizată și așa cum și-au dorit. Nu mai trebuie să găsească un designer care să vină cu modelul body kit-ului, un producător care să fabrice panourile și un garaj care să asambleze.

Cei mai mulți clienți sunt pasionați înrăiți de mașini sport scumpe și apelează la ei pentru a face cosmetizări mașinilor.

Iar pentru a face față cu cererea pieței, cei de la Crazy Grandpa’s Garage au adăugat în artileria lor mai multe imprimante 3D Raise care să producă părțile customizate precum spoilere, bări, praguri și altele.

“Imprimantele 3D Raise necesită foarte puțină mentenanță și sunt ușor de folosit. Planificăm să mărim numărul lor la 8 pentru a face față cererii” spune Big Bear, proprietarul garajului.

Având în vedere că piața căreia Crazy Grandpa’s Garage i se adresează este alcătuită din clienți de top ce își doresc piese cât mai personalizate pentru mașinile lor, procesul de fabricare este unul laborios și complicat.

Înainte de implementarea imprimantelor 3D, procesul cuprindea o echipă întreagă cu abilități și dexteritate extraordinară pentru a produce acele piese. Și chiar și așa, de cele mai multe ori măsurătorile erau “în mare” și exista loc de greșeli.

Această metodă de producție necesită o mulțime de iterații pentru a ajunge la produsul final dorit. Evident asta costă o mulțime de bani și zeci de ore de muncă.

Folosind printarea 3D cei de la Crazy Grandpa’s Garage au reușit șă profite de beneficii precum:

  • Eliminarea completă a prototipurilor și producerea directă a pieselor finale

Fiindcă imprimantele 3D lucrează cu o precizie de 99.99% este foarte puțin probabil ca piesele finale să aibă erori de fabricare.

Astfel echipa elimină complet prototipurile și diferitele iterațiile, economisind timp și bani în același timp.

  • Automatizarea procesului de modelare cu imprimantele 3D

Imprimantele 3D printează direct modelul dorit și creat în aplicații software precum CAD. Așa echipa a reușit să elimine complet procesul de modelare a pieselor. Reducând enorm și munca depusă de echipă.

  • Asigură piese mult mai calitative

Fiindcă piesele sunt fabricare cu imprimante 3D care au șanse de eroare aproape nulă asta înseamnă și șanse enorme de a produce piese mult mai calitative.

Procesul de design

Proprietarul și Chief Designer, poreclit în garaj ca Big Bear începe procesul de customizare a părților scanând și măsurând mașina pentru a colecta toate datele necesare. Apoi folosind software CAD creează un design și modelează pe baza datelor colectate pentru a se asigura că piesele se potrivesc la fix cu mașina.

Când vine vorba de panouri pentru mașini, multe dintre ele depășesc dimensiunile de printare ale unei imprimante 3D. Spre exemplu un spoiler de 2 metri sau o bară depășesc cu mult aria de printare. Pentru astfel de piese Big Bear și-a dezvoltat o strategie: împarte acele bucăți mari în 7-8 bucăți mici care o alcătuiesc pe cea mare. Apoi folosește armata de imprimante 3D pentru a produce în cel mai scurt timp piesele.

Odată ce piesele sunt printate și îmbinate, echipa le pregătește pentru turnare trecându-le printr-un proces de chituire pentru a asigura o suprafață cât mai netedă. Apoi piesele sunt turnate în straturi de rășină și fibră de carbon ce oferă pieselor rezistență și sunt extrem de ușoare în același timp.

Imprimantele 3D sunt o metodă de fabricare ce va revoluționa modul în care producem lucrurile. Deja sunt atât de accesibile încât afacerile mici și medii și le permit, ceea ce este extrem de entuziasmant.

(articol de la partener)