Siguranța pe primul loc cu anvelope de iarnă

Fără îndoială, primul lucru la care șoferii se gândesc atunci când vine vorba despre pregătirea mașinii pentru iarnă îl reprezintă anvelopele. Deşi poate părea simplă, alegerea cauciucurilor de iarnă trebuie făcută cu mare atenţie.

În primul rând, pentru că este vorba de siguranța şoferului, a celorlalți pasageri, dar și pentru că o anvelopă nepotrivită ar putea afecta autoturismul și, nu în ultimul rând, ar putea atrage după sine amenzi usturătoare. Primul pas care trebuie parcurs este informarea şi aflarea dimensiunilor corecte, aşa cum recomandă producătorii în cartea tehnică a maşinii.

Un al doilea aspect este nivelul de zgomot. Zgomotul produs de anvelope se percepe în special la drum lung şi pentru foarte multi oameni este obositor și deranjant. Iar un alt aspect important este economisirea banilor şi a carburantului.

Testele efectuate de producătorii de anvelope au aratat că acestea influențează direct consumul de carburant. Performanțele sunt notate cu litere de la A la G. Un aspect reglementat prin lege impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece.

Potrivit legii, şoferii sunt obligați să aibă în dotarea maşinii anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite de gheață, zăpadă sau polei. În caz de nu se respectă regulile, conducătorul auto este sancționat cu reținerea certificatului de înmatriculare și amendă (puncte de penalizare între 9 şi 20).

Un alt dezavantaj al neechipării corespondente cu anvelope de iarna îl reprezintă accidentul. În caz de accident, anumite companii de asigurări nu plătesc despăgubiri pentru mașinile asigurate.

Echipează-ți maşina cu anvelope de iarnă

Deşi nu există o regulă care prevede acest lucru, experții auto recomandă ca anvelopele de vară să fie înlocuite cu cele de iarna atunci cand temperatura scade sub 7°. Asta pentru că, sub această temperatură cauciucurile de vară îşi pierd din elasticitate, afectându-se în mod serios distanța de frânare.

Spre deosebire de cauciucurile de vară, anvelopele pentru sezonul rece au o concentrație mai mare de cauciuc natural care le permite să-și păstreze flexibilitatea chiar și atunci când temperaturile coboară sub 0°, iar şanțurile mai adânci care sunt brăzdate le ofera aderență mai mare pe zăpadă sau polei, reduce riscul de acvaplanare şi o rezistență mai bună la frânare permițând apei să iasă mai ușor de sub anvelopă.
Spre deosebire de anvelopele de vară, cauciucul din cele de iarnă este mai rezistent la frig şi este mai moale, permițând o mai bună manevrabilitate a vehiculului și frânarea într-un timp mai scurt.

Frânarea pe suprafețe umede este testată de toți producătorii de anvelope și este marcată pe etichetă cu litere de la A la G. Anvelopele premium având cele mai bune performanțe notate cu A, B sau C.

Durata medie de viață a unei anvelope de iarna este de 4 ani, dar în unele cazuri cauciucurile premium pot fi folosite 5 sau chiar 6 ani. Pentru a afla când a fost produsă o anvelopă, trebuie verificat codul DOT (US Department of Transportation). Acesta este un cod format din patru cifre în care primele două reprezintă săptămâna din an, iar celelalte două reprezintă anul fabricației.

Anvelope de iarnă şi anvelope all-season

Din punct de vedere al siguranței și eficienței, cele mai recomandate anvelope de către specialiștii auto, sunt cele noi. La rândul lor acestea sunt şi cele mai scumpe. Cu siguranță anvelopele all-season reprezintă o variantă foarte bună pentru persoanele care nu beneficiază de o situație materială bună sau pentru cei care nu vor să aibă două seturi de cauciucuri. Chiar şi așa, eficiența lor nu se compară cu cea a unor anvelope de iarnă. Deşi par mai ieftine, per total prețul se dovedeşte a fi mai mare deoarece nu pot fi folosite mai mult de un an şi jumătate sau doi ani.

O gamă largă de anvelope de iarnă pot fi gasite pe Anvelostar.ro

Aşa cum maşina are nevoie de benzină sau motorină, are nevoie şi de anvelope noi pentru a circula cât mai bine şi cât mai în siguranță fie că este vorba de anotimpul cald sau cel rece. Pentru a vă hotărâ spre o alegere corectă, trebuie să vizualizați cât mai multe modele. Astfel, o multitudine de modele şi dimensiuni pot fi găsite pe site-uri special destinate cum ar fi www.Anvelostar.ro.

Am găsit pe acest site anvelope de iarnă foarte bune atât din punct de vedere al prețului cât şi al calității. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune anvelope de iarnă, vi se oferă şansa de a achiziționa mărci la nivel internațional. Calitatea devine un aspect indiscutabil ce se concretizează prin calitatea de durată.

CONTACT

Email : contact[@]anvelostar[.]ro (timp de raspuns maxim 1 zi lucratoare)

Call-Center: 0377 101 542

Lasă un răspuns