Majoritatea dintre noi ne iubim mașinile și le acordăm o atenție sporită, chiar dacă nu sunt cele mai noi modele sau cele mai scumpe astfel de exemplare. Ne place ca mașina noastră să fie mereu curată, să aibă toate aspectele verificate din punct de vedere mecanic și să ne facă viața mai ușoară, nu doar privind transportarea noastră dintr-un punct A într-un punct B, ci și din punct de vedere al confortului pe care ni-l oferă. Și pentru că veni vorba de confort, acesta este dat de cele mia multe ori de dotările cu care mașina vine din fabrică sau de anumite accesorii auto precum suporturi biciclete care ne ajută în situațiile în care vrem să mergem într-o vacanță unde să ne bucurăm de natură și să facem mai multe plimbări cu bicicleta.

Dacă tot am deschis acest subiect, nu cred că există vreo mașină care să vină din fabrică cu un suport pentru bicicletă, chiar dacă acest accesoriu este foarte important pentru iubitorii de acest sport și natură. Sunt sigur că nu sunt singurul care am văzut foarte multe biciclete atașate mașinii mai ales atunci când mergeam în vacanțe la munte. Chiar dacă nu este un sport foarte promovat la noi în țară, foarte mulți români preferă plimbarea pe bicicletă în timpul lor liber, fiind o activitate care îmbină utilul cu plăcutul. Utilul fiind reprezentat de sport și mișcare în aer liber, iar plăcutul fiind reprezentat de peisajele și plimbările prin anumite zone care nu sunt accesibile cu mașina.

Aceste suporturi pentru biciclete pot fi de mai multe feluri și am să prezint două dintre acestea.

Suport biciclete Thule HangOn 972 – acest model se poate prinde de cârligul de remorcare și are un avantaj foarte mare pentru că se pot prinde 3 biciclete. Altfel spus, putem merge într-o vacanță la munte și toată lumea să-și ia bicicleta, atât cei doi părinți, cât și copilul. Aceste modele sunt preferate, așa cum spuneam, de familiile cu un copil sau de sportivii care obișnuiesc să facă astfel de trasee prin anumite locuri.

Suport Preuzzo BdG 381 – acest model este unul clasic și poate transporta o singură bicicletă. Prinderea sa se va face pe haion și este disponibil pentru mașinile Chevrolet, modelul Orlando cu 5 uși, din anul 2011. Acest model este potrivit pentru pasionații de plimbări montane sau în alte zone neaccesibile cu mașina personală. Este cel mai des întâlnit model, care transportă o singură bicicletă.

Mersul pe bicicletă a început să prindă mai mult contur și la noi în țară în ultimii ani de când populația a înțeles nevoia de mișcare și a petrecerii timpului în aer liber. Am observat chiar foarte mulți oameni care aleg să meargă la locul de muncă cu bicicleta sau să se deplaseze până la magazin pentru niște mici cumpărături folosind acest mijloc de transport.

Avantajele sunt vizibile încă de la prima utilizare. Pe lângă faptul că nu mai pierzi foarte mult timp în trafic și te poți strecura prin locuri prin care mașina nu încape, poți face și mișcare în același timp și să simți pulsul orașului într-un alt mod. Așadar, mersul pe bicicletă nu reprezintă doar o alternativă de relaxare și mișcare, ci și un bun mijloc de transport tot mai folosit.

În cazul suporturilor de bicicletă pentru automobile, aceste accesorii auto sunt proiectate în așa fel încât să asigure un transport în siguranță a bicicletei și fără să creeze avarii mașinii transportatoare. Montajul unui astfel de accesoriu nu reprezintă un pas dificil nici pentru cei neexperimentați, ci se poate face ușor și cu rapiditate pe autovehiculului dumneavoastră. Chingile din dotare suportă o greutate de peste 250 de kg, iar capetele de prindere pot susține greutate oricărui tip de bicicletă.